Fidusa - Η Ελληνική εταιρεία ποδηλάτων!

Μία εταιρία πρότυπο που μπήκε στους δύσκολους κανόνες της αγοράς και του αμείλικτου ανταγωνισμού και κατάφερε να βγει νικήτρια.
Πλέον συναγωνίζεται πολυεθνικές, ενώ οι επιδόσεις της σε τζίρους ξεπερνούν ακόμα και τους αρχικούς προσδοκώμενους στόχους.
Από τη Ρόδο, απευθείας στις καλύτερες πίστες του κόσμου, προσφέροντας αληθινή ποιότητα σε χειροποίητα ποδήλατα, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρίας Fidusa Γιώργος Βογιατζής μίλησε στην εφημερίδα "Ροδιακή", λύνοντας κάθε απορία για το πώς έφτασε ψηλά, ανεξάρτητα με το αν οι συνθήκες στην αγορά είναι οι δραματικότερες που βιώσε ποτέ η χώρα.
Και για όσους δεν γνωρίζουν, η εταιρία Fidusa αποτελεί χρόνια τώρα τη μοναδική κατασκευάστρια εταιρία χειροποίητων ποδηλάτων στην Ελλάδα και μία από τις ελάχιστες στην Ευρώπη, την ώρα που τα ποδήλατα εισάγονται μαζικά από Ασία και Κίνα.
Η αγάπη όμως και το μεράκι σε αυτό που κάνει, ανέδειξαν τον κ. Γιώργο Βογιατζή σε έναν από τους ισχυρότερους παίκτες της αγοράς ποδηλάτων.

"Όταν στην αγάπη προστίθεται το πάθος, η γνώση και οι αμέτρητες ώρες εργασίας, το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από την επιτυχία", παραδέχεται ο ίδιος στη συνέντευξη που παραχωρεί στην τοπική εφημερίδα της Ρόδου.
Πρώην ποδηλάτης - μέχρι και το 1987 - ποδηλάτης, Βαλκανιονίκης, σε εποχές που η Ρόδος πήγαινε καλά, συμμετείχε σε Μεσογειακούς Αγώνες, έκανε πανελλήνια ρεκόρ.
"Ήταν οι εποχές με τον Κούτρα, τον Μανίκαρο… Πήγαινα κι έβλεπα τον Πρόδρομο Σεϊτη όταν έτρεχε και τους άλλους. Η Ρόδος μέχρι το 1992 είχε στο γήπεδο του Διαγόρα το μοναδικό ποδηλατοδρόμιο στην Ελλάδα. Τη δεκαετία του ΄70 το γήπεδο γέμιζε. Χιλιάδες κόσμου παρακολουθούσε τους Ροδίτες και τους άλλους αθλητές", υπογραμμίζει.
Κατασκευαστής από αγάπη
Μιλώντας στην "Ροδιακή", σημειώνει ότι από μικρός ήθελε να μάθει τα πάντα για το ποδήλατο και αφού έγινε αθλητής, στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία, όπου έμαθε τα μυστικά της κατασκευής στην επιχείρηση που είχε η οικογένειά του.

"Η εταιρεία  είχε την τεχνογνωσία της κατασκευής κι εγώ έδωσα σε εκείνους την εμπειρία που είχα αποκτήσει ως αθλητής".
Αναφερόμενος στην επιτυχία της εταιρίας, σημειώνει ότι  σήμερα τα ποδήλατα FIDUSA κυκλοφορούν σε όλους τους δρόμους της Ελλάδας, της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Τουρκίας, του Ισραήλ.
Προσθέτει ότι παρά το ότι έχει να ανταγωνιστεί μεγαθήρια και πολυεθνικές, υπάρχει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, καθώς φτιάχνει ποδήλατα για κάθε αθλητή ξεχωριστά.
"Ξεκινάμε από τους σωλήνες, επιλέγουμε, για τον κάθε αθλητή, τη σωστή θέση και γεωμετρία του ποδηλάτου. Ολοκληρώνουμε τη συγκόλληση, μια λεπτεπίλεπτη δουλειά ώστε ο κάθε αθλητής ανάλογα με τον τύπο του σώματός του και το αγώνισμά του να πετύχει το καλύτερο" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μεράκι και σκληρή δουλειά
Σε ερώτηση της "Ροδιακής" για το μυστικό της επιτυχίας, ο κ. Βογιατζής κάνει λόγο για την καθημερινή προσπάθεια πολλών ετών και το μεράκι που χρειάστηκε για να φτάσει μέχρι εδώ.
"Δεν μπορώ να σας περιγράψω τις ώρες, τα χρόνια, την προσπάθεια για να φτάσω εδώ και να στέκομαι ελληνικά και άξια δίπλα σε μεγαθήρια από όλο τον κόσμο. Οι ανταγωνιστές μας χρησιμοποιούν ομάδες σχεδιαστών για να βγάλουν ένα ποδήλατο. Εγώ έμαθα να πιστεύω στον εαυτό μου" αναφέρει
Μάλιστα, συμβουλεύει τα παιδιά να στραφούν στον αθλητισμό και όχι στον πρωταθλητισμό, για να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες.
Τέλος, δηλώνει χαρούμενος για το γεγονός ότι στις μέρες μας υπάρχει μια στροφή προς το ποδήλατο.
"Βλέπω σήμερα να υπάρχει και πάλι μια στροφή προς το ποδήλατο στη Ρόδο κι αυτό με χαροποιεί" λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr