Επιλέγοντας ενα Παιδικό Ποδήλατο!

Όταν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα πραγματικό ποδήλατο, και όχι ένα πλαστικό παιχνίδι, απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα με πραγματικά ποδήλατα και όχι σε ένα κατάλογο ή ένα κατάστημα με παιδικά παιχνίδια.
Ένα παιδικό ποδήλατο, πρέπει να είναι ασφαλές, κι ένα ποδήλατο από κατάλογο θα έρθει στο σπίτι σας σε κουτί και θα πρέπει να συναρμολογηθεί. Η συναρμολόγηση ενός παιδικού ποδηλάτου, ειδικά όταν το θέμα της ασφάλειας του παιδιού μπαίνει στη μέση, είναι δουλειά ενός ειδικού.

Τα παιδιά δε χρειάζονται περίπλοκα ποδήλατα με ταχύτητες, παρόλα αυτά κάποιες εταιρίες εξοπλίζουν τα παιδικά ποδήλατα με συστήματα ταχυτήτων. Η δική μας συμβουλή είναι να επιλέξετε ένα παιδικό ποδήλατο όσο πιο απλό γίνεται στο χειρισμό, αλλιώς παίρνετε το ρίσκο να μπερδέψετε το παιδί ή ακόμη και να το αποτρέψετε από το να θέλει να κάνει ποδήλατο. Τα παιδιά θα πρέπει να εξοικειώνονται με τα παιδικά ποδήλατα με σύστημα ταχυτήτων στην ηλικία των 7 περίπου ετών.
Το ποδήλατο θα πρέπει να είναι σε τέτοιο μέγεθος ώστε το παιδί να πατά καλά στο έδαφος όταν κάθεται στη σέλα. Αυτό θα δώσει στο παιδί τη σιγουριά όταν θα ανεβαίνει στο ποδήλατο. Αντίθετα με τα ποδήλατα των ενηλίκων, τα παιδικά ποδήλατα έχουν μεγέθη τροχού και όχι σκελετού.
Ποτέ μην αγοράσετε  ένα ποδήλατο για ένα παιδί, ώστε να του κάνει και σε ένα ή 2 χρόνια που θα μεγαλώσει. Τα παιδιά, πέφτουν πολύ συχνά, και οι πτώσεις από ψηλότερα ποδήλατα είναι πιο συχνές και πολύ επικίνδυνες. Σιγουρευτείτε πως το ποδήλατο έχει ικανοποιητική απόσταση από το καβάλο. Προσέξτε το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα μέρη του ποδηλάτου. Συνήθως πολλές εταιρίες τοποθετούν πλαστικά μέρη, με σκοπό το χαμηλό κόστος, αλλά φθείρονται εύκολα και χρειάζονται συχνά αλλαγή, οπότε σε βάθος χρόνου αποδεικνύεται πως είναι ακριβότερα, λόγω των συχνών αντικαταστάσεων των ανταλλακτικών.
Αγοράστε το καλύτερο ποδήλατο το οποίο μπορείτε σύμφωνα με την οικονομική σας δυνατότητα.  Ένα βαρύ ποδήλατο, με πολλά μέρη στο σκελετό και έτοιμο να καταρρεύσει στην πρώτη δυσκολία, δεν είναι ασφαλές και έχει ημερομηνία λήξης. Αντίθετα, ένα ελαφρύ ποδήλατο, μελετημένο ειδικά για παιδιά θα κρατήσει πολύ και θα κρατά το παιδί σας ασφαλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr