Γιατί πρέπει να έχω ηλεκτρικό ποδήλατο στην Σαντορίνη!

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα προσφέρουν την χαρά της ποδηλασίας, αλλά με τρόπο πιο χαλαρό και χωρίς την ανάγκη μεγάλων αποθεμάτων ενέργειας. Ακόμα και η πιο απαιτητική ανηφόρα φαίνεται εύκολη υπόθεση! Συνεπώς, τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ιδανικά για:
  1. Όλες τις ηλικιακές ομάδες. Όλοι οι άνθρωποι που θα επιθυμούσαν κατά τα άλλα μια βόλτα με ποδήλατο και δεν έχουν την απαραίτητη ενέργεια, με το ηλεκτρικό ποδήλατο θα μπορούσαν να χαρούν τη βόλτα τους με μεγάλη ευκολία!
  2. Όλους όσους επιθυμούν να μειώσουν την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου για να αποφύγουν την κίνηση, την αναζήτηση πάρκινγκ στα Φηρά , καθώς και για οικολογικούς λόγους!
  3. Όσους δεν επιθυμούν το μηχανάκι ως επιλογή λόγω της ταχύτητας και των κινδύνων εξ αυτής -Όσους προτιμούν να αποφεύγουν διαδικασίες έκδοσης διπλώματος, ασφάλειας κλπ
  4. Όσους είναι ευαίσθητοι ως προς τα κόστη που συνοδεύουν την απόκτηση ενός αυτοκινήτου ή μηχανής (βενζίνη, σέρβις, φόροι κλπ). Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι πραγματική εναλλακτική λύση.
  5. Όλους όσους αγαπούν τις βόλτες στην Σαντορίνη  με ποδήλατο και θέλουν να πίνουν τον καφέ τους στην καλντέρα χωρίς να ψάχνουν για πάρκινγκ.
  6. Όσους θα επιθυμούσαν να πάνε στη δουλειά τους με το ποδήλατο, αλλά σκέφτονται μήπως ιδρώσουν ή καταστρέψουν τα ρούχα τους.
  7. Όσους θα επέλεγαν το ποδήλατο ως γυμναστική, αλλά δεν θέλουν μεγάλη ένταση στην άσκησή τους.
  8. Όλους όσους είναι καινοτόμοι και τους αρέσει να ακολουθούν έναν πιο υγιή, οικολογικό, μοντέρνο τρόπο ζωής! 
  9. Επειδή η Σαντορίνη είναι πιό όμορφη οταν ποδηλατείς πάνω της! 
  10. Επειδή το λίτρο της βενζίνης  έφτασε κοντά στα 2,00 Ευρώ!
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα μας προσφέρουν:
1.    Μεγαλύτερες αποστάσεις για την ίδια ενέργεια
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Ένα ποιοτικό ηλεκτρικό ποδήλατο αυξάνει τη μέση ταχύτητα στη διάρκεια μιας διαδρομής γιατί και πιο γρήγορα κινείται και δεν χρειάζεται να μειωθεί ταχύτητα σε ανηφόρες.
2.    Ασφάλεια
Κινούμενος σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ένας ποδηλάτης με ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί και κινείται πιο γρήγορα και ισορροπημένα σε σχέση με άλλα οχήματα ειδικά εάν υπάρχει σχετική κίνηση.
3.    Άσκηση
Φυσικά το παραδοσιακό ποδήλατο εξασκεί περισσότερο, αν φυσικά κάνουμε όμως! Έρευνες σε χώρες που τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ήδη διαδεδομένα, δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται τουλάχιστον διπλάσιες φορές από ότι τα παραδοσιακά.
4.    Από το A στo B - Χωρίς Ιδρώτα!
Ο ιδρώτας μπορεί να μην είναι ένας σοβαρός λόγος ανησυχίας όταν γυμναζόμαστε κάνοντας ποδήλατο, αλλά γίνεται λόγος να μην κάνουμε ποδήλατο για να πάμε στη δουλειά ή να βγούμε έξω. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πραγματικά μας επιτρέπουν να φοράμε ό,τι θέλουμε και να πηγαίνουμε όπου θέλουμε χωρίς την ανησυχία του ιδρώτα.
5.    Καθαρά και Οικολογικά
Η ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία των ηλεκτρικών ποδηλάτων μας είναι μικρότερη από οποιοδήποτε άλλο όχημα. Η ενέργεια που χρειαζόμαστε για να φορτίσουμε τα ποδήλατά μας είναι κατά μέσο όρο 100 με 150 watts ενώ ένα αυτοκίνητο θα χρειαζόταν 15.000! Οι δε μπαταρίες που αποτελούν και τα μόνα αναλώσιμα στοιχεία του ποδηλάτου, ανακυκλώνονται όταν έρθει το τέλος της ζωής τους.
6.    Κινητήρας μεν, αλλά χωρίς έννοιες
Το ηλεκτρικό ποδήλατο, θεωρείται από το νόμο ως κανονικό ποδήλατο. Για το λόγο αυτό και δεν χρειάζονται διπλώματα οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας, σήματα κυκλοφορίας, ασφάλεια κλπ γραφειοκρατικές και κοστοβόρες διαδικασίες
Και φυσικά, πέρα από τα προσωπικά μας οφέλη, όλη η κοινωνία θα μπορούσε να κερδίσει από μία εκτεταμένη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων με αντίστοιχη μείωση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Όλοι θα επωφεληθούμε από μία αποτελεσματική, «πράσινη» μετακίνηση και το περιβάλλον από τους λιγότερους ρύπους και τη μικρότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr