Νεα εκπομπή στην ΝΕΤ για το ποδήλατο! Κάθε Κυριακή στις 11,30 το πρωί.


Ποδηλατο…μανία και στην ΕΡΤ υπό την καθοδήγηση ενός… βαρόνου. Τώρα οι λάτρεις του οικολογικού δίτροχου (που γίνονται συνεχώς και περισσότεροι) αποκτούν και δική τους εκπομπή. «Ποδήλατο παντού» είναι ο τίτλος της και θα προβάλλεται από την Κυριακή 8 Μαΐου και κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί από τη ΝΕΤ.

Παρουσιαστές της είναι η Μαρίνα Τζόκα και ο… βαρόνος φον Ντράις. Ποιος είναι ο εν λόγω ευγενής; 0 εφευρέτης της πρώτης μορφής ποδηλάτου χωρίς πετάλια, της ντρεζίνας. Η κατασκευή του Ντράις έγινε γνωστή και ως hobby-horse, αντανακλώντας την πεποίθηση των οπαδών της ότι θα αντικαθιστούσε το βασικό μεταφορικό μέσο του 19ου αιώνα, το άλογο.

Θα πείτε τώρα… μας δουλεύετε; Τουναντίον. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ο δεύτερος παρουσιαστής δεν είναι άλλος από τον Γιώργο Αμυρά -έχει και την αρχισυνταξία του προγράμματος-, ο οποίος επέλεξε να εμφανιστεί με αυτό το ψευδώνυμο χάριν πρωτοτυπίας. Στην πρώτη εκπομπή, μάλιστα, δεν θα αποκαλυφθεί αμέσως, αφού θα φοράει κράνος.
Την Κυριακή λοιπόν, πάρτε έστω και νοερά, τα ποδήλατα σας γιατί φεύγουμε για Σπέτσες. Εκεί θα γίνει ένα συγκριτικό τεστ, με το ποδήλατο να συναγωνίζεται… την παραδοσιακή άμαξα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το παλιό λιμάνι και θα καταλήξει στο Καρνάγιο. Την άμαξα θα οδηγήσει ο… βαρόνος και το ποδήλατο η Μαρίνα Τζόκα. Στη συνέχεια, οι παρουσιαστές της εκπομπής παίρνουν μέρος στο έθιμο της Πρωτομαγιάς. Ανεβαίνουν με άλλους ποδηλάτες στα οχήματα τους και από το πρωί που χαράζει μέχρι το σούρουπο, έχοντας δεμένα στην ουρά του ποδηλάτου τους τενεκεδάκια, κατσαρόλες και ότι άλλο κάνει θόρυβο για να ξορκίσουν το κακό, γυρίζουν στα στενά του νησιού.
Πρόκειται για μια εκπομπή με μεγάλη ποικιλία θεμάτων, εναλλακτική αλλά και απαραίτητη για τους λάτρεις της «πράσινης» μετακίνησης και όχι μόνο» μας λέει ο σκηνοθέτης της εκπομπής Γιώργος Πετρόπουλος και συνεχίζει: «Οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα, να μάθουν χρηστικά πράγματα, όπως τον δεκάλογο του ποδηλάτη στο μετρό, νέα μοντέλα ποδηλάτου που κυκλοφορούν, αλλά και τη συμβουλή της εβδομάδας από τον ποδηλατά». Κι αν αυτά σας φαίνονται λίγα για την πρώτη εκπομπή, έχει κι άλλα. Όπως μας αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης, θα υπάρχουν και καλεσμένοι που θα εκφράζονται με το δικό τους τρόπο. «Στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ συναντάμε τον Παναγιώτη Κελόγλου, τον παγκόσμιο πρωταθλητή ποδηλασίας, ενώ προβάλλουμε και αποσπάσματα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας νέων που έγινε την περασμένη εβδομάδα. Όπως βλέπετε, θέλουμε να είμαστε και επίκαιροι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr