Τερματισμός του Ταμουρίδη στην Ρουμανία με 2 νικητές!


Ταμουρίδης Γιάννης: Μια βδομάδα μόλις μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, σειρά είχε ο 4ήμερος διεθνής γύρος ‘Tour of Szeklerland’ στην Ρουμανία. Μετά την απίστευτη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων στους οποίους όμως δεν κατάφερα να φέρω το επιθυμητό αποτέλεσμα, έπρεπε να βρω τα ψυχολογικά αποθέματα για τον τελευταίο αγώνα του καλοκαιριού. Έτσι ετοίμασα για άλλη μια φορά τις βαλίτσες μου και ξεκίνησα για άλλες 5 αγωνιστικές μέρες, φτάνοντας συνολικά τις 50 από τις αρχές του Μάρτη!
Η κούραση όλης της σεζόν δεν άργησε να φανεί και παρά το καλό πλασάρισμα της πρώτης μέρας στην 6η θέση, μέσα στον αγώνα ήμουν αρκετά παθητικός και άτονος. Αυτή μου την ατονία, την πλήρωσα με μια ‘χαζή’ πτώση στην ανηφόρα του 3ου ετάπ που ευτυχώς δεν είχε σημαντικές επιπτώσεις.
Έτσι, μετά το πρωινό Ανηφορικό Χρονόμετρο της τελευταίας μέρας, απέμενε το απογευματινό Σιρκουί των 125χλμ στο κέντρο της Miercurea Ciuc για να τελειώσει κι αυτός ο αγώνας. Στο συγκεκριμένο σιρκουί πέρυσι, είχα ανέβει από την 7η θέση της Γενικής στην 2η κι έχασα τον Γύρο για μόλις 2΄΄! Γνώριζα ότι είναι μια πολύ δύσκολη και τεχνική διαδρομή και προσπάθησα από την αρχή να βρίσκομαι σε κάποιο ξεκόλλημα για να μπορέσω να διεκδικήσω τη νίκη στο ετάπ. Στην αρχή κατάφερα να ξεκολλήσω μ’ ένα γκρουπ 7 ατόμων και έπειτα συνεργαστήκαμε όλοι μαζί να διατηρήσουμε μια καλή διαφορά, αφού το κυρίως γκρουπ ποτέ δεν σταμάτησε να μας καταδιώκει. Η συνεργασία όμως τελείωσε, όπως  ήταν λογικό, στην τελευταία στροφή και με διαφορά 1’ από το γκρουπ ξεκίνησε ο ‘πόλεμος’! Προσπάθησα να βρίσκομαι συνέχεια μπροστά γνωρίζοντας ότι στο σπριντ ήμουν δυνατότερος από τους αντιπάλους μου και 200 μέτρα πριν τον τερματισμό ξεκίνησα ένα σπριντ που  έμελλε να έχει δυο νικητές…! Απίστευτο κι όμως πραγματικό! Στα τόσα χρόνια που κάνω ποδήλατο δεν μου έχει ξανασυμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο στον Δρόμο, μετά από 125χλμ αγώνα να μην μπορεί ούτε το fotofinish να ξεχωρίσει τον Νικητή! Τελικά, με τον Ρουμάνο, Andrei Nechita, περάσαμε ταυτόχρονα την γραμμή του τερματισμού, και αναγκαστήκαμε να μοιραστούμε εκτός από το βάθρο του νικητή και τα χρηματικά έπαθλα της 1ης και 2ης θέσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr