Το χάρτινο κράνος!Λύση για τους ποδηλάτες που αρνούνται να φορέσουν κράνος βρήκαν τρείς φοιτητές, ο Ed Thomas, ο Bobby Petersen, και ο Tom Gottelier, από το Βασιλικό Κολλέγιο Τεχνών στο Λονδίνο.
Οι φοιτητές έφτιαξαν το πρώτο κράνος από χαρτοπολτό, χρησιμοποιώντας εφημερίδες που άφησαν  επιβάτες στο μετρό, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
Προσθέτοντας μόνο νερό, οι τρείς φοιτητές λιώνουν τις πεταμένες εφημερίδες μέχρι να γίνουν χαρτοπολτός.
Στη συνέχεια επεξεργάζονται τον χαρτοπολτό και φτιάχνουν προστατευτικά κράνη για ποδηλάτες, χωρίς προσθετικά, χημικά, κόλλα ή βλαβερά στοιχεία.
Το μόνο που προσθέτουν στον χαρτοπολτό είναι οργανικά συστατικά, τα οποία καθιστούν το κράνος αδιάβροχο για έξι ώρες.
Το μείγμα παίρνει σχήμα σε καλούπι, θερμαίνεται και στη συνέχεια στεγνώνει. Τέλος τοποθετείται ένα λουρί, ώστε το κράνος να μην φεύγει από το κεφάλι του ποδηλάτη.
Το κόστος παραγωγής είναι εξαιρετικά χαμηλό και στόχος των φοιτητών είναι μια μέρα τα κράνη να διατίθενται δωρεάν και εκείνοι να καλύπτουν τα έξοδά τους από χορηγίες.
 Σύμφωνα με τους φοιτητές το χάρτινο κράνος είναι ασφαλές και έχει περάσει τα προκαταρκτικά τεστ για τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.
Τα κράνη θα μπορούσαν να διατίθενται σε σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων και μετά τη χρήση τους να ανακυκλώνονται και πάλι.
Το λουρί, από υφασμένο, χάρτινο σπάγκο, διασπάται όταν αναμιχθεί, ενώ το κούμπωμα, από ανοξείδωτο χάλυβα, μπορεί απλά να επαναχρησιμοποιηθεί.
Η υπηρεσία μεταφορών του Λονδίνου εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τους τρείς φοιτητές, οι οποίοι ελπίζουν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της Αυστραλίας και του Καναδά, όπου η χρήση κράνους στους ποδηλάτες είναι υποχρεωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr