Ποδηλατικός τουρισμός και φιλικές επιχειρήσεις προς τους ποδηλάτες!




Το Cyclists Welcome Hellas, “Ποδηλάτες Καλώς Ήλθατε”, είναι ένα δίκτυο επιχειρήσεων που λαμβάνει υπ’ όψη τους τις ιδιαίτερες ανάγκες των ποδηλατών και των τουριστών με ποδήλατο. Βασίζεται σε ένα σύστημα αξιολόγησης και πιστοποίησης τουριστικών επιχειρήσεων και τοποθεσιών που προάγουν την βιώσιμη κινητικότητα και εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα. Στην αρχική του φάση αφορά επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες διαμονής και εστίασης οι οποίες μετά από την αξιολόγησή τους λαμβάνουν το σήμα με το χαμογελαστό ποδήλατο. Τα κριτήρια αξιολόγησης δημιουργήθηκαν με βάση την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) σε ανάλογα ευρωπαϊκά συστήματα πιστοποίησης που λειτουργούν στην Ευρώπη από μέλη της.
Ο καθορισμός των κριτηρίων, ο σχεδιασμός και η θέσπιση του δικτύου επιχειρήσεων φιλικών προς τους ποδηλάτες υλοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος  Iron Curtain Trail (ICT) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα South East Europe(SEE)
Εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα σε επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες διαμονής και εστίασης, τουριστικά γραφεία, τουριστικά αξιοθέατα και οργανισμούς, οι οποίοι μετά από την αξιολόγησή τους λαμβάνουν το σήμα με το χαμογελαστό ποδήλατο.
Ο Ποδηλατικός Τουρισμός αναφέρεται συγκεκριμένα σε ταξίδια μεταξύ τοποθεσιών με το ποδήλατο για σκοπούς αναψυχής και εκδρομές στον ελεύθερο χρόνο ή ψυχαγωγικές εκδρομές από τον τόπο διαμονής ή από τον τόπο διαμονής των διακοπών. Η ποδηλασία είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής εμπειρίας και ο επισκέπτης ενθαρρύνεται να περνά περισσότερο χρόνο για να γνωρίσει την κουζίνα, τον πολιτισμό και την κληρονομιά της περιοχής που ταξιδεύει κατά προτίμηση με τα πόδια, με ποδήλατο ή με δημόσιες συγκοινωνίες. Αυτή η μορφή τουρισμού, παρέχει μια πλουσιότερη εμπειρία για τους τουρίστες και μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ο Ευρωπαϊκός Ποδηλατικός Τουρισμός εκτιμάται (ετησίως): 2.8 δις. ταξίδια στην Ευρώπη, 25.6 εκατ. διανυκτερεύσεις, περίπου το 3% του συνόλου τουριστικών ταξιδιών των Ευρωπαίων. Συνολικό οικονομικό αποτέλεσμα 54 δις. Ευρώ. Επίσης οι τουρίστες με ποδήλατο ξοδεύουν κατά μέσο όρο 353 Ευρώ ανά ταξίδι, κατά μέσο όρο 53 Ευρώ ημερησίως, από αυτά 21 Ευρώ για διαμονή, 16 Ευρώ για διατροφή, 8 Ευρώ για ψώνια και 8 Ευρώ για μετακινήσεις και δραστηριότητες.  
Τα κριτήρια αξιολόγησης υπηρεσιών φιλικών προς τους ποδηλάτες δημιουργήθηκαν με βάση την έρευνα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών (ECF) σε ανάλογα συστήματα πιστοποίησης που λειτουργούν στην Ευρώπη από μέλη της.
http://cyclistswelcomehellas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr