Το ξύλινο ποδήλατο απο τα Τρίκαλα!



Ένα ξύλινο ποδήλατο, η πόλη του ποδηλάτου και ο πρωταθλητής ποδηλάτου. Μια σχέση αγάπης με το οικολογικότερο, οικονομικότερο, πιο υγιεινό μέσο μεταφοράς. Και μια επίδειξη του νεότερου αποκτήματος της τεχνολογίας, στον πιο όμορφο μύλο της χώρας.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής το ξύλινο ποδήλατο που κατασκεύασε η εταιρία του οραματιστή και υλοποιητή του, κ. Πολ Ευμορφίδη (συνιδιοκτήτης της εταιρίας Cocomat). Η τόλμη του οποίου, τον οδήγησε από τον Κηφισιά, μέσω Μπράλλου (απαγορεύονται τα ποδήλατα στην εθνική οδό…) στα Τρίκαλα.
Ευκαιρίας δοθείσης, αγάπης δεδομένης και πόλης δυναμένης, ο κ. Ευμορφίδης συναντήθηκε με τον κ. Παπαστεργίου, στον μύλο Ματσόπουλου, στον χώρο όπου ήδη άρχισαν οι εργασίας για την υποδοχή του φετινού, τέταρτου κατά σειρά, «μύλου των ξωτικών».

Η ιδέα του ξύλινου ποδηλάτου, από δρυ με ελάχιστο αλουμίνιο, η στροφή στην πρωτοτυπία, η ένταξη σε μια ομάδα που προωθεί τη χώρα μας στο εξωτερικό, οδήγησαν και τον γνωστό τρικαλινό πρωταθλητή (και υπεραθλητή) της ποδηλασίας, να παραστεί στην παρουσίαση του ποδηλάτου. Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα πάντα: η δυσκολία κατασκευής και τα σχέδια από κολλέγιο εικαστικών τεχνών, ο τρόπος κατασκευής, το υψηλό ποσό για τα εξαρτήματα, η μέτρηση των αποστάσεων του σώματος από το ποδήλατος κ.α. Όλα αυτά, πήραν ουσιαστική μορφή, με τις παρεμβάσεις του Στέλιου Βάσκου, ο οποίος χαρακτήρισε ως πρωτότυπο το συγκεκριμένο ποδήλατο και ανέλυσε τα όσα αφορούν και ενδιαφέρουν έναν ποδηλάτη αγώνων.
Ο κ. Παπαστεργίου επανέλαβε στον κ. Ευμορφίδη το θέμα της πόλης του ποδηλάτου: τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό τους, τη συνείδηση των πολιτών με τη χρήση του, το ανάγλυφο της πόλης, που βοηθά στην καθημερινή του χρήση. Αλλά και τη γενικότερη προσπάθεια της δημοτικής αρχής, να μετουσιώσει αυτή την αγάπη των τρικαλινών, σε τρόπο ζωής, με έμφαση στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, στις ποδηλατικές διαδρομής εκτός πόλης (συνδυασμένες με εκδρομές), στον σεβασμό όλων προς όλους.
Ο κ. Ευμορφίδης εντυπωσιάστηκε, επίσης, από το συγκρότημα του μύλου Ματσόπουλου, το οποίο, εκτός από τις εργασίες για τον «μύλο των ξωτικών», υποδέχτηκε ήδη τους υπεύθυνους για τη συντήρηση ολόκληρου του εξοπλισμού του παλαιού μύλου, προκειμένου να καταστεί σε ενάμισι χρόνο περίπου, και επισκέψιμο βιομηχανικό μουσείο.
πηγή : eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr