O γύρος του κόσμου με ποδήλατο!



Ο Φέλιξ Σταρκ ξεκίνησε με έναν φίλο του να κάνουν τον γύρο του κόσμου με ποδήλατα και να καταγράψουν την περιπέτειά τους σε βίντεο. Το τρελό της υπόθεσης ήταν, ότι δεν προπονήθηκαν καθόλου προηγουμένως. Παρόλα αυτά αναχώρησαν τον Ιούνιο του 2013 από την κωμόπολη Χέρτσχαϊμ της Γερμανίας με αρχικό προορισμό τη Βιέννη. Με το αυτοκίνητο απαιτούνται για τη διαδρομή από τη μικρή πόλη των 10.000 κατοίκων έως την πρωτεύουσα της Αυστρίας γύρω στις επτά ώρες, όμως οι δύο φίλοι χρειάστηκαν πέντε εβδομάδες! Ένα απίστευτα μεγάλο διάστημα, που θα προκαλούσε ειρωνικά σχόλια σε καλά προπονημένους ποδηλάτες.
Τα απρόοπτα ξεκίνησαν νωρίς, αφού μόλις έφτασαν το Βελιγράδι, επέστρεψαν με το αεροπλάνο στη Γερμανία επειδή έπαθε ο Φέλιξ πνευμονία. Μετά από δέκα ημέρες αναγκαστικής ξεκούρασης για αποθεραπεία, ξεκίνησε πάλι ο 24χρονος την περιπέτειά του. Αυτή τη φορά ωστόσο μόνος, καθώς ο φίλος του δεν θέλησε να συνεχίσει μετά την πρώτη κρυάδα. Κατά τη διαδρομή του πέρασε και από την Ελλάδα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που ανεβάσαμε. Κάποιες φορές αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του, όπως για παράδειγμα όταν δεν του χορηγήθηκε βίζα για τη Ρωσία, οπότε πέταξε προς την Ασία για να διασχίσει κάνοντας πεντάλ την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη και το Λάος. Όταν βρισκόταν στην Καμπότζη έμαθε ότι πέθανε ο παππούς του, 9.000 χιλιόμετρα μακριά στη Γερμανία. Πάλεψε με τον εαυτό του, για να μην επιστρέψει σπίτι και να συνεχίσει, ενώ σκέφτηκε πολλές φορές να τα παρατήσει λόγω των δυσκολιών.
Αυτό που του έδωσε δύναμη και κίνητρο ήταν κυρίως οι συναντήσεις του με ανθρώπους από τις διαφορετικότερες χώρες και πολιτισμούς. Σήμερα έχει στη σελίδα του στο Facebook φίλους από 22 διαφορετικές χώρες και δηλώνει υπερήφανος γιαυτό. Τώρα γνωρίζει επίσης, ότι ένα τέτοιο ταξίδι δεν γίνεται να το προγραμματίσεις πολύ νωρίτερα. «Είναι η απόλυτη τρέλα. Νιώθεις πολύ πιο απελευθερωμένος, όταν δεν γνωρίζεις, πού θα σε φέρει η επόμενη ημέρα. Προορισμός σου είναι η διαδρομή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φέλιξ Σταρκ. Τελικά έγινε το καλύτερο ταξίδι της ζωής του. Από την Ασία πέρασε στη Νέα Ζηλανδία, όπου τον επισκέφθηκε για τέσσερις εβδομάδες η φίλη του, ενώ όταν ποδηλατούσε κατά μήκος της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ τον συνόδευε ο κολλητός του. Μετά έμεινε πάλι μόνος, όμως δεν προβληματίστηκε καθόλου, όπως εξηγεί παρακάτω: «Επρεπε να βγαίνω τα βράδια μόνος και έτσι γνώρισα άπειρους ανθρώπους, με τους οποίους θα παραμείνω σίγουρα σε επαφή». Στόχος του δεν ήταν να δει όλες τις χώρες του πλανήτη, αλλά προτίμησε να επισκεφθεί λιγότερες και να εμβαθύνει τη γνωριμία του με αυτές και τους κατοίκους τους. Γιαυτό και έκανε και αρκετά διαλείμματα, με το μεγαλύτερο όλων ένα δεκαήμερο στο νησί Πενάνγκ της Μαλαισίας. Ο ίδιος χαρακτηρίζει την περιοδεία του ως μία πολιτιστική διαδρομή, την οποία κατέγραψε με κάμερα. Έτσι δημιουργήθηκε το ντοκιμαντέρ ‘’Pedal to the World’’, το οποίο θα παρουσιάσει σε ειδικές εκδηλώσεις τους επόμενους μήνες. Μετά θα επανέλθει στη δουλειά του ως μάνατζερ αθλητικών γεγονότων, για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το επόμενο παγκόσμιο ταξίδι του. Αυτό θα είναι ωστόσο πολύ πιο άνετο, «πιθανόν με αυτοκινούμενο όχημα» δηλώνει ο νεαρός ποδηλάτης. Δείτε το υπέροχο τρέιλερ και πάρετε μία γεύση του ντοκιμαντέρ!
Πηγή:gazzetta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr