Η πρώτη εφαρμογή που καταγράφει το περιβαλλοντικό όφελος της χρήσης ποδηλάτου στην Ελλάδα.



Τι σημαίνει αν όλοι κάναμε από λίγο ποδήλατο καθημερινά; Η "Bike your City" έχει την απάντηση.
Η εφαρμογή για smartphones “Βike your City” είναι εδώ και καταγράφει τις διαδρομές που πραγματοποιούν οι χρήστες της στην πόλη, υπολογίζοντας την εξοικονόμηση καυσίμων και εκπομπών CO2 προκειμένου να γίνεται αντιληπτή η συμβολή του καθένα στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα αλλά και την οικονομία φυσικών πόρων. Επιπλέον δημιουργεί μια πολύτιμη βάση δεδομένων με τις διαδρομές που προτιμούν οι ποδηλάτες, την οποία ο οργανισμός "Πόλεις για Ποδήλατο" θα χρησιμοποιεί σε συνεργασία με την Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ στο σχεδιασμό στοχευμένων μελλοντικών υποδομών.

O ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο” με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ανακοίνωσε στο κτίριο Innovathens, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων και του Υπουργού ΠΕΚΑ το επίσημο λανσάρισμα της εφαρμογής "Bike your City". Τόσο η εφαρμογή όσο και οι δράσεις του 5ου Athens Bike Festival εντάσσονται στο πλαίσιο δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, oι οποίες φέρνουν το ποδήλατο στο επίκεντρο της προσοχής σχετικά με την βελτίωση της κινητικότητας στις σύγχρονες πόλεις και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 


Στη συνέντευξη τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την έναρξη της ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας, στο κτίριο του Ιnnovathens στην Τεχνόπολη, τόσο ο Δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης όσο και ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης υπογράμμισαν την σημασία της αύξησης της χρήσης ποδηλάτου και αναφέρθηκαν στα βήματα τα οποία δεσμεύονται να ακολουθήσουν προς την κατεύθυνση αυτή.
 Ανάμεσα σε αυτά, η έναρξη των έργων που αφορούν την κατασκευή τμήματος του Μητροπολιτικού Ποδηλατοδρόμου που έχει σχεδιάσει η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, από το Φάληρο στο Γκάζι αλλά και η διευθέτηση των ζητημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση των έργων προς βορρά. 
 Ο Σπύρος Παπαγεωργίου, διευθυντής του Αthens Bike Festival και ιδρυτικό μέλος του “Πόλεις για Ποδήλατο” παρουσίασε στους δημοσιογράφους την ιδέα πίσω από την εφαρμογή  λέγοντας χαρακτηριστικά: “Με μόνο 5 χιλιόμετρα την ημέρα, 1000 χρήστες ποδηλάτου μπορούν να εξοικονομήσουν σχεδόν 500 λίτρα βενζίνης και περισσότερο από έναν τόνο CO2”. 

Η εφαρμογή “Bike Your City” έχει στόχο την εμπέδωση του περιβαλλοντικού οφέλους της αστικής ποδηλασίας και την τόνωση της χρήσης ποδηλάτου, μέσω της δημιουργίας μια κοινότητας ευαισθητοποιημένων χρηστών οι οποίοι μπορούν να παρακολουθούν από το κινητό τους τα αποτελέσματα της καθημερινής τους ποδηλατικής δραστηριότητας σε σχέση με το περιβαλλοντικό όφελος.  

Μετά από κάθε διαδρομή, ο ποδηλάτης μπορεί να κοινοποιεί στα social media την διαδρομή που πραγματοποίησε, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων που εξοικονόμησε προκειμένου να κινητοποιήσει τους φίλους του να κάνουν το ίδιο. 

Η βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί με τις διαδρομές που πραγματοποιήθηκαν, θα αποτελέσει ένα πολύτιμο δεδομένο για την σχεδίαση μελλοντικών υποδομών στις διαδρομές που προτιμώνται από τους ποδηλάτες, το οποίο θα επεξεργαστεί από την επιστημονική ομάδα του ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο” σε συνεργασία με την Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ. 

Η εφαρμογή “ Bike your City” σχεδιάστηκε από τον ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο” και η υλοποίηση της πραγματοποιήθηκε από την BrainBox.
Χορηγός του πρώτου αυτού ελληνικού app με ποδηλατικό θέμα είναι ο Όμιλος OTE/Cosmote. 
H εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για download από το AppStore και σύντομα θα είναι διαθέσιμη και για Android smartphones.
Κατεβάστε την εφαρμογή εδώ
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΜΚΟ "Πόλεις για Ποδήλατο" μπορείτε να διαβάσετε εδώ
Πηγή: MBIKE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr