Κοινόχρηστα ποδήλατα από το Δήμο Ρόδου στην πόλη!Της Δήμητρας – Μαρίλια Φούρλα.
Σε μια χαρούμενη γιορτή στην πλατεία Ελευθερίας, παρουσία και των παιδιών του Ποδηλατικού Συλλόγου «Ροδήλιος», παραδόθηκαν για χρήση τα κοινόχρηστα ποδήλατα του δήμου Ρόδου ώστε σταδιακά και με την αύξησή τους σε αριθμό να διευκολύνουν τη ζωή των δημοτών και των επισκεπτών της Ρόδου.
Τα δημόσια ποδήλατα παρέδωσε προς χρήση ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος τονίζοντας ότι στόχος είναι η δημιουργία ποδηλατοδρόμων στο νησί της Ρόδου, κι αναφέρθηκε σ΄ αυτόν που συνδέει το Φαληράκι με την πόλη, αλλά και ο πολλαπλασιασμός των ποδηλάτων και των σημείων που μπορούν να τα βρίσκουν οι πολίτες..

“Στόχος μας είναι από τη μια οι πολίτες να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους και να κινούνται στη συνέχεια με τα κοινόχρηστα ποδήλατα που θα παίρνουν από την Πλατεία Ελευθερίας, τον πεζόδρομο Δημητρίου Θέμελη, την Πλατεία Σύμης τον Άγιο Φραγκίσκο και την πλατεία Αγίου Νικολάου (16 ποδήλατα σε κάθε σταθμό) και στην αμέσως επόμενη φάση ανάλογοι σταθμοί να λειτουργήσουν περιφερειακά ώστε τα τροχοφόρα να μένουν εκτός του κέντρου της πόλης”.τόνισε ο δήμαρχος.

Με τη δράση αυτή η Ρόδος εντάσσεται στις πόλεις που πανευρωπαϊκά χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να μειωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και ο χρόνος μετακίνησης τους.
Για τη χρήση δημόσιων ποδηλάτων με αντίτιμο έχουν εκδοθεί ενημερωτικά φυλλάδια για την εγγραφή στο σύστημα, την παραλαβή του ποδηλάτου και την επιστροφή του με τη χρήση Cyclo-κάρτας. ενώ πληροφορίες παρέχονται και στην ιστοσελίδα: rhodes.cyclopolis.gr.
Αξίζει να τονιστεί ότι οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε ποδήλατο και να το επιστρέψουν σε οποιονδήποτε σταθμό. Η χρήση για τις πρώτες δύο ώρες είναι δωρεάν ενώ θα πρέπει να έχει επιστραφεί το αργότερο εντός 24 ωρών από την παραλαβή του.
O κ. Χατζηδιάκος επισήμανε την ανάγκη προστασίας των ποδηλάτων από φθορές ενώ λεπτομέρειες για τη χρήση των δημόσιων ποδηλάτων έδωσε κι ο διευθυντής της ανάδοχης εταιρείας κ. Χάρης Σιακαντάρης.
Το παρών από πλευράς Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης, ενώ παρόντες ήταν αντιδήμαρχοι καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του Δήμου Ρόδου. Το ερώτημα είναι πότε θα δούμε κοινόχρηστα ποδήλατα  στην και Σαντορίνη;
Της Δήμητρας – Μαρίλια Φούρλα.
Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr