Δύο χιλιόμετρα για ποδήλατο στους Αγίους Αναργύρους!
Επιτέλους για την περιοχή που έζησα τα παιδικά μου χρόνια, δύο χιλιόμετρα για ποδήλατο και περίπατο με άνεση, ηρεμία και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια. Βρίσκονται στους Αγίους Αναργύρους και συγκεκριμένα στην οδό Κωνσταντινουπόλεως.
Πρόκειται για το τμήμα ανάμεσα στους σταθμούς του Προαστιακού «Άγιοι Ανάργυροι» και «Πύργος Βασιλίσσης». Πριν από περίπου δύο χρόνια οι σιδηροδρομικές γραμμές που περνούσαν απ’ αυτό το κομμάτι υπογειοποιήθηκαν. Έτσι, στη συνέχεια, με την αφαίρεση των γραμμών στο υπέργειο κομμάτι έγινε ριζική ανάπλαση με φύτευση πρασίνου και την κατασκευή πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου.
Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές της αλλαγής που συντελέστηκε στην περιοχή. Επί χρόνια οι Άγιοι Ανάργυροι κόβονταν στα δύο λόγω της διέλευσης των τρένων.
Σημειώνεται ότι ο πεζοδρόμος και ο ποδηλατόδρομος – ο ένας είναι δίπλα στον άλλον – είναι απολύτως προστατευμένοι από τα αυτοκίνητα.

Οι κακοπροαίρετοι, οι εμπαθείς, οι κακεντρεχείς, οι γκρινιάρηδες μπορεί να υποστηρίξουν ότι πρόκειται για πεταμένα λεφτά. Το κείμενο αυτό όμως είναι απλά τα στοιχεία του ρεπορτάζ. Σας μεταφέρει με εικόνες και λόγια ό,τι συμβαίνει μετά την ανάπλαση.

Οι πολίτες της γειτονιάς χαίρονται και τον ποδηλατόδρομο και τον πεζόδρομο. Αν επισκεφτεί κανείς το σημείο θα δει μικρούς και μεγάλους να κάνουν ποδήλατο με ασφάλεια. Παιδιά αλλά και ηλικιωμένους να περπατούν χωρίς κινδύνους. Πού αλλού θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό με τόση ευκολία;
*Επίσης, χρησιμοποιώντας κανείς τον ποδηλατόδρομο από την αρχή του, από τους Αγίους Αναργύρους δηλαδή, φτάνοντας στο τέρμα του, στον Πύργο Βασιλίσσης μπορεί να επισκεφτεί εύκολα το Πάρκο Τρίτση. Ουσιαστικά το πάρκο βρίσκεται παράλληλα με τον σταθμό. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται να κάνει μία βόλτα στο πάρκο αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί προς τα αριστερά (μετά το τέλος του ποδηλατόδρομου στον σταθμό Πύργος Βασιλίσσης) και να φτάσει στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Θα δει το φανάρι που βρίσκεται έξω από το Πάρκο και…έφτασε.

Καλές μετακινήσεις με ποδήλατο
Πηγή: Μάνος Χαραλαμπάκης –www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr