Μια εβδομάδα γεμάτη ποδήλατο!



Το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών αγαπούν το ποδήλατο, όπως κάθε καθημερινή δραστηριότητα που αγκαλιάζει τη βιωσιμότητα των πόλεων που ζούμε. Δε θα μπορούσε λοιπόν να λείπει το ποδήλατο από τις παράλληλες δράσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο της έκθεσης Strange Cities που πραγματοποιείται στη Διπλάρειο Σχολή. To MBike συνεργάστηκε μαζί τους για να δημιουργηθούν τρεις δράσεις αφιερωμένες στο ποδήλατο:

Ποδηλατικές διαδρομές 
Ποδηλατικές διαδρομές μέσα στο κέντρο της Αθήνας που μας προσκαλούν να δούμε την πόλη μας μέσα από μια διαφορετική σκοπιά. Οι βόλτες θα ξεκινούν από τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για να μας οδηγήσουν στη Διπλάρειο, μέσα από σοκάκια της Αθήνας και τρεις διαφορετικές θεματικές διαδρομές. Κάθε μέρα θα πραγματοποιείται μία ποδηλατική βόλτα το απόγευμα στις 18:00, ενώ το σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν δύο, μία στις 11:30 το πρωί και μία στις 18:00 το απόγευμα. Διασχίζοντας αγαπημένα σημεία της πόλης όπως ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Πλάκα, το ιστορικό κέντρο και η συνοικία του Ψυρρή, οι συμμετέχοντες θα καταλήγουν στην Πλατεία Θεάτρου για να περιηγηθούν στα έργα της έκθεσης Strange Cities αλλά και της έκθεσης με τίτλο ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές πατήστε εδώ. Για να δηλώσετε συμμετοχή σε μία από τις ποδηλατικές βόλτες, στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο bikecities@onassis.gr, αναφέροντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και την επιθυμητή ημέρα και ώρα συμμετοχής.

Έκθεση vintage ποδηλάτου 
Η έκθεση ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ στο ισόγειο χώρο της Διπλάρειου Σχολής παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μοναδικά συλλεκτικά ποδήλατα που έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1990. Ποδήλατα μοναδικά, τόσο για την ποιότητα και τον τύπο τους, όσο και για το «ηρωικό» τους παρελθόν. Την έκθεση συμπληρώνει μια μοναδική σειρά πρωτότυπων φωτογραφιών με ποδηλατικό θέμα και πρόσωπα μιας άλλης εποχής. Η έκθεση ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του λευκώματος «Το Ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012» (μια καταγραφή της ιστορίας του ποδηλάτου και των ανθρώπων του στη χώρα μας) και με μια σειρά ποδηλατικών αφισών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ποδηλατικό Εργαστήριο
Ένα workshop για τα πλεονεκτήματα της - σωστής - χρήσης του ποδηλάτου. Γιατί ποδήλατο στην πόλη και πώς το επιλέγουμε; Βασικές αρχές ασφαλούς οδήγησης και πρακτικές συμβουλές, πιθανά τεχνικά προβλήματα και οι λύσεις τους, η σημασία του σέρβις στην καθημερινή ασφάλεια αλλά και τα απαραίτητα αξεσουάρ και πώς τα επιλέγουμε.

Για πληροφορίες για μέρες και ώρες που πραγματοποιείται το εργαστήριο πατήστε εδώ.

Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr