Τσουχτερά πρόστιμα για τα ποδήλατα!!Στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση οδηγείται την Πέμπτη, 14 Απριλίου, το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τη διακίνηση με ποδήλατο και το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρόστιμα σε οδηγούς και ποδηλάτες που παρανομούν.
Χθες η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών ολοκλήρωσε τη συζήτηση του νομοσχεδίου που ρυθμίζει τη διακίνηση με ποδήλατο, με όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες να τοποθετούνται θετικά και, ως εκ τούτου, αναμένεται ότι το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί ομόφωνα. Η νέα νομοθεσία θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2016.
Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η προώθηση της πολιτικής της ΕΕ για πρακτικές διακίνησης φιλικές προς το περιβάλλον και η δημιουργία υπόβαθρου για ασφαλή διακίνηση στον δρόμο. Στόχος επίσης είναι να πειστεί ο πολίτης να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο ως εύκολο και φτηνό μέσο διακίνησης, καθώς επίσης και η αποσυμφόρηση της τροχαίας κίνησης.

Το νομοσχέδιο ρυθμίζει τη χρήση ποδηλάτου σε ποδηλατοδρόμους, ποδηλατολωρίδες, όπου υπάρχει αποκλειστική χρήση του ποδηλάτου και ποδηλατοδιαδρόμους, όπου υπάρχει κοινή χρήση ποδηλάτου και μηχανοκίνητων οχημάτων.


Ποινές, προδιαγραφές και εξοπλισμός
Άλλες πρόνοιες του νομοσχεδίου αφορούν την απαγόρευση της χρήσης ποδηλάτου σε αυτοκινητόδρομους ή δρόμους ταχείας κίνησης οχημάτων, απαγόρευση χρήσης ποδηλάτου σε πεζόδρομο, εκτός και αν υπάρχει ειδική σήμανση και απαγόρευση της χρήσης ποδηλάτου υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.
Στο νομοσχέδιο καθορίζονται οι προδιαγραφές για τον ελάχιστο εξοπλισμό που πρέπει να διαθέτει ένα ποδήλατο σε ό,τι αφορά το σύστημα φρένων, τα φανάρια, το καμπανάκι και τα ελαστικά.

Καθορίζονται επίσης τα αδικήματα και οι ποινές, τόσο για οδηγούς μηχανοκίνητων οχημάτων για επικίνδυνη οδήγηση έναντι των ποδηλατών, με κάποιες από αυτές να ανέρχονται ακόμη και στα €1.000 πρόστιμο, όσο και για τους ποδηλάτες σε περίπτωση που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο, οι οποίες για κάποια αδικήματα ανέρχονται μέχρι και τα €1.500 πρόστιμο ή και φυλάκιση μέχρι 6 μήνες. Θα υπάρχουν επίσης εξώδικα πρόστιμα από €25 μέχρι €85.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr