Το ποδήλατο του Έλληνα Πρωθυπουργού !!!Το ποδήλατο που του δώρισαν οι Κινέζοι ,είναι κατηγορίας smart, δηλαδή έξυπνο, τουτέστιν πανέξυπνο και άπιαστο για τους περισσότερους από εμάς. Ψάχνοντας παραπάνω για το συγκεκριμένο μοντέλο, σε καταστήματα ποδηλάτων αλλά και σε ειδικούς του είδους στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα.
Τεχνολογικό θαύμα
Η χώρα μας, δεν διαθέτει ανάλογης τεχνολογίας ποδήλατα, ενώ οι περισσότεροι απάντησαν: «Χα,χα. Αυτοί οι Κινέζοι θα μας τρελάνουν». Σίγουρα η παρομοίωση του πρωθυπουργού μας ήταν ευφυής, όχι όμως αρκετή για να ξεπεράσει το μυαλό του Λι Κετσιάνγκ. Το ποδήλατο «θαύμα» της τεχνολογίας, όπως μας λέει ο εκδότης του περιοδικού MBike, Σπύρος Παπαγεωργίου, « είναι ένα φουτουριστικό ποδήλατο του Κινέζικου γίγαντα της τεχνολογίας που ονομάζεται LeEco (πρώην Letv).To ποδήλατο είναι από ανθρακονήματα ή τιτάνιο, ανάλογα με την έκδοση και είναι εφοδιασμένο με περιφερειακά τoυ ποδηλατικού κολοσσού Shimano. Το χαρακτηριστικό του είναι η ύπαρξη ενός smartphone το οποίο είναι τοποθετημένο στο κέντρο του τιμονιού και αποτελεί τον πίνακα ελέγχου του ποδηλάτου.

 Ακτίνες λέιζερ
Διαθέτει επίσης ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή καθώς και σύστημα κατά της κλοπής με αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του ιδιοκτήτη του, ενώ παράλληλα έχει ενσωματωμένα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω αλλά και στα πλαϊνά του τιμονιού, τα οποία ενεργούν ως φλας. Τα φώτα ενεργοποιούνται αυτόματα με το επίπεδο του υπάρχοντος φωτισμού. Επίσης αυτόματα ενεργοποιούνται οι ακτίνες λέιζερ οι οποίες δημιουργούν μια παράλληλη γραμμή στο έδαφος, δεξιά και αριστερά του ποδηλάτου προκειμένου να γίνεται το όχημα απολύτως ορατό κατά την χρήση. Το ενσωματωμένο Smartphone παρέχει δυνατότητες GPS και όλες τις ευκολίες που περιμένουμε από ένα υπερσύγχρονο κινητό. Το ποδήλατο ήδη έχει ξεκινήσει να διατίθεται στην Κίνα σε τιμές από 800 έως 6000 δολάρια ανάλογα με τις προδιαγραφές και τα συστήματα που ενσωματώνει, αλλά ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει σε Ευρώπη ή Αμερική. Τέλος, επάνω έχει ενσωματωθεί ραδιόφωνο, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε ένα είδος ασυρμάτου ώστε μία ομάδα από ποδηλάτες να μπορεί να συνεννοηθεί με ευκολία και ασφάλεια». Μετά από την ανάλυση λοιπόν που μας άφησε ενεούς, ας κάνουμε ποδήλατο στο γυμναστήριο εμείς.
πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr