Ο Ισπανός Πιέρ Ρολάν νικητής του 19ου Εταπ στην θρυλική ανηφόρα του Αλπ ντ’Ουέζ

Αν χθες ο Άντι Σλεκ έγραψε ιστορία στην ποδηλασία, ο Αλμπέρτο Κονταδόρ πήρε σήμερα τη σκυτάλη και αποχαιρέτησε τις Άλπεις με ένα πραγματικό ρεσιτάλ, μακριά από στρατηγικές και τακτικές, γεμάτο όμως ψυχή, έκρηξη και χαρακτήρα, συστατικά που διαθέτουν μόνο οι πραγματικοί πρωταθλητές.
Ο Ισπανός επιτέθηκε 93 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό, διαλύοντας το γκρουπ, τα φαβορί και αυτή την ίδια τη λογική στον δρόμο προς το Αλπ ντ’Ουέζ.
Μπορεί να μην άντεξε μέχρι το τέλος, όμως πρόσφερε απίστευτο θέαμα, που μαζί με το χθεσινό ετάπ, αποζημίωσαν στο έπακρο όλους τους φίλους της ποδηλασίας. Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Γύρου, απέδειξε σήμερα ότι σε μια χρονιά γεμάτη προβλήματα λόγω της υπόθεσης του ντόπινγκ, της κούρασης από την Ιταλία και των πτώσεων στην πρώτη εβδομάδα του αγώνα, παραμένει ένας πρωταθλητής με καρδιά και σιδερένια θέληση, ένας πραγματικός πρωταθλητής που δεν το βάζει ποτέ κάτω.
 Ο «πιστολέρο» ανέβασε μόνος του τον Άντι στο Τελεγκράφ και μετά, με ελάχιστη βοήθεια, στο Γκαλιμπιέ, επιτέθηκε στην αρχή του Αλπ ντ’Ουέζ και λύγισε μόνο στο τελευταίο ενάμιση χιλιόμετρο από την επίθεση του Ρολάν. Πίσω του, η μονομαχία των Άντι και Έβανς ήρθε ισόπαλη, όμως ο Αυστραλός έχει πολλές πιθανότητες για την τελική νίκη. Θα περίμενα ο Άντι να συνεργαστεί στο Τελεγκράφ και στο Γκαλιμπιέ με τον Κονταδόρ, όμως ο μικρός Σλεκ είτε ήταν εξαντλημένος από την χθεσινή του υπερπροσπάθεια, είτε φοβήθηκε τα πολλά χιλιόμετρα κατηφόρας μέχρι το Αλπ ντ’Ουέζ και προτίμησε να περιμένει τον αδερφό του για να έχει βοήθεια στην τελευταία ανάβαση.
Όπως και να έχει, ο Γύρος αποχαιρετά τις Άλπεις μετά από δυο επικές μέρες που μας γύρισαν αρκετά χρόνια πίσω, τότε που οι ομάδες δεν έπαιζαν ρόλο στα βουνά, αλλά οι πρωταγωνιστές ήταν τα φαβορί με τις μεγάλες επιθέσεις από μακριά. Από τα χρόνια του Μάρκο Παντάνι και του Μιγκέλ Ιντουράιν είχαμε να ζήσουμε τέτοιες στιγμές. Συγχαρητήρια λοιπόν στον Άντι, συγχαρητήρια και στον Αλμπέρτο που έδειξαν στα δισεκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο το μεγαλείο του αθλήματος της ποδηλασίας στην πιο αυθεντική του μορφή.

Αποτελέσματα 19ου ετάπ:


1. Pierre Rolland (Europcar) 3:13:25

2. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) 0:00:14

3. Alberto Contador (Saxo Bank) 0:00:23

4. Peter Velits (HTC Highroad) 0:00:57

5. Cadel Evans (BMC) 0:00:57

---------------------------------------------

7. Damiano Cunego (Lampre) 0:00:57

8. Frank Schleck (Leopard Trek) 0:00:57

9. Andy Schleck (Leopard Trek) 0:00:57

15. Ivan Basso (Liquigas) 0:02:06

20. Thomas Voeckler (Europcar) 0:03:22


Οι αναλυτικές κατατάξεις και βαθμολογίες, όπως διαμορφώθηκαν μετά την ολοκλήρωση του 19ου ετάπ:

 Γενική κατάταξη (κίτρινη φανέλα):


1. Andy Schleck (Leopard Trek) 82:48:43

2. Frank Schleck (Leopard Trek) +0:00:53

3. Cadel Evans (BMC) +0:00:57

4. Thomas Voeckler (Europcar) 0:02:10

5. Damiano Cunego (Lampre) +0:03:31

6. Alberto Contador (Saxo Bank) +0:03:55

7. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) +0:04:22

8. Ivan Basso (Liquigas) +0:04:40

9. Tom Danielson (Garmin Cervelo) +0:07:11

10. Pierre Rolland (Europcar) +0:08:57


Βαθμολογία πόντων (πράσινη φανέλα):



1. Mark Cavendish (HTC) 280

2. José Joaquín Rojas (Movistar) 265

3. Philippe Gilbert (Omega Pharma Lotto) 230

 Τελική βαθμολογία βουνών (πουά φανέλα):


 1. Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) 108

2. Andy Schleck (Leopard Trek) 98

3. Jelle Vanendert (Omega Pharma Lotto) 74


Καλύτερος νέος αθλητής (λευκή φανέλα):


 1. Pierre Rolland (Europcar) 82:57:40

2. Rein Taaramae (Cofidis) 0:01:33

3. Jerome Coppel (Saur Sojasun) 0:07:52

 Ομαδική κατάταξη:


1. Garmin Cervelo 248:02:15

2. Ag2r La Mondiale 0:11:58

3. Team Leopard Trek 0:12:57

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr