4.000 Χιλιόμετρα για το "Χαμόγελο του Παιδιού"


 
Τρίκαλα – Μόναχο – Τρίκαλα, επτά χώρες, δεκάδες πόλεις, 4000 χιλιόμετρα πάνω στο ποδήλατο για το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο βετεράνος ποδηλάτης της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος Στέλιος Βάσκος επιχειρεί για μία ακόμη φορά να ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια και τις αντοχές διανύοντας με το ποδήλατο του.
Ο στόχος του Στέλιου είναι να διανύσει την διαδρομή μέσα σε 15 μέρες κάνοντας καθημερινά 250 έως 300 χιλιόμετρα. Θα κάνει ποδήλατο κατά την διάρκεια της ημέρας και τα βράδια θα ξεκουράζεται σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοκινούμενο.
Θα τον ακολουθεί εξειδικευμένη ομάδα αποτελούμενη από γιατρό, μασέρ, προπονητές και συνοδούς ώστε να είναι υπό συνεχή παρακολούθηση και επίβλεψη για να αποφευχθεί οτιδήποτε απρόοπτο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία του Στέλιου.
Επίσης την αποστολή θα ακολουθήσουν αρκετοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικό συνεργείο.

Επτά χώρες, δεκάδες πόλεις
Ο Στέλιος θα περάσει από επτά συνολικά χώρες και δεκάδες πόλεις κατά την διάρκεια του εγχειρήματος. Θα ξεκινήσει την Δευτέρα 25 Ιουνίου από το κέντρο των Τρικάλων με τις ευχές και την παρότρυνση των συντοπιτών του και μέσω Σκοπίων, Σερβίας, Κροατίας, Σλοβενίας, Αυστρίας θα φτάσει στην Γερμανία και στο Μόναχο. Η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή και η πιθανή μέρα τερματισμού είναι την Δευτέρα 9 Ιουλίου.
Κατά την διάρκεια της διαδρομής πολίτες όλων των χωρών θα τον στηρίζουν με το χειροκρότημα τους καθώς θα προηγηθεί μία καμπάνια για τις ημέρες και τις ώρες που θα περνάει από κάθε σημείο.
Ο σκοπός του εγχειρήματος
Όπως κάθε φορά ο Στέλιος τρέχει για συγκεκριμένο σκοπό καθώς στόχος του δεν είναι πια ο πρωταθλητισμός αλλά ούτε και η ανάδειξη του σε υπεραθλητή, πράγματα που έχουν επιτευχθεί προ πολλού. Στόχος του πια είναι η κοινωνική προσφορά. Στα προηγούμενα εγχειρήματα στηρίχτηκαν ασθενείς κοινωνικά ομάδες και ιδρύματα. Την φορά αυτή ο Στέλιος θα τρέξει για το «Χαμόγελο του Παιδιού», έναν οργανισμό που ασχολείται με την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών.
Ένα μικρό μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν από χορηγίες, προσφορές, πωλήσεις κουπονιών, αποστολή SMS θα καλύψουν τα έξοδα της αποστολής (τα περισσότερα μέλη είναι εθελοντές) και όλα τα υπόλοιπα θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Τα προηγούμενα εγχειρήματα
Ο Στέλιος Βάσκος το 2006 έκανε χωρίς στάση την διαδρομή Τρίκαλα – Αθήνα – Τρίκαλα.
Το 2008 επιχείρησε να κάνει την διαδρομή Τρίκαλα – Κωνσταντινούπολη – Τρίκαλα χωρίς στάση. Σταμάτησε στην επιστροφή έξω από την Θεσσαλονίκη κάνοντας περίπου 1400 χιλιόμετρα συνεχούς ποδηλασίας!!!
Το 2010 πραγματοποίησε με επιτυχία την διαδρομή Τρίκαλα – Σόφια – Φιλιππούπολη – Αδριανούπολη – Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Τρίκαλα (περίπου 1600 χιλιόμετρα). Στην επιστροφή του στα Τρίκαλα αποθεώθηκε από χιλιάδες Τρικαλινούς που τον περίμεναν έξω από το Δημαρχείο της πόλης ενώ στα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής τον ακολουθούσαν δεκάδες αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και ποδηλάτες.
Λίγα λόγια για τον Στέλιο
Ο Στέλιος Βάσκος γεννήθηκε στις Καρυές Τρικάλων και ήταν βασικό στέλεχος στην εθνική ομάδα ποδηλασίας από το 1972 έως και το 1988 ενώ ανήκε στο δυναμικό της ΑΕΚ. Πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών, Μεσογειονίκης και Βαλκανιονίκης αλλά και Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής.
Το ερέθισμα να ασχοληθεί με την ποδηλασία το είχε από μικρή ηλικία και συγκεκριμένα από το 1967 βλέποντας τυχαία έναν λαϊκό αγώνα τα "Χατζηπέτρεια". Δυστυχώς εκείνη την εποχή στα Τρίκαλα δεν υπήρχε σύλλογος που να ασχολείται με την ποδηλασία και γι' αυτό το λόγο αποφάσισε να κατέβει στην Αθήνα, όχι όμως με κάποιο μεταφορικό μέσο αλλά με το ποδήλατο του το οποίο δεν ήταν κάν αγωνιστικό αλλά ένα διπλοσκέλετο βαρύ και ασήκωτο (ματρακάς). Το ταξίδι διήρκησε μιάμιση μέρα.
Με την εθνική ομάδα συμμετείχε με πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του στα εξής κράτη: Ιταλία - Γαλλία - Ελβετία - Γερμανία - Ολλανδία - Σουηδία - Τσεχία - Σλοβακία - Βουλγαρία - Μεξικό - Ρουμανία - Γιουγκοσλαβία - Αυστρία - Ουγγαρία - Τουρκία - Αλγέρι - Μαρόκο - Αίγυπτο - Αμερική - Λουξεμβούργο.
Το 1980 ο Στέλιος Βάσκος και ενώ ήταν στο απόγειο της καριέρας του ήρθε στα Τρίκαλα και ίδρυσε επίσημα την αγωνιστική ποδηλασία με μεγάλες επιτυχίες και ανέδειξε ως προπονητή σπουδαίους ποδηλάτες με κορυφαίο τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Γεωργαλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr