Η Γιορτή της Ποδηλασίας στο ΟΑΚΑ.


Η ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας βράβευσε τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες για το 2011. Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο Αθηνών, η ΕΟΠ και ο πρόεδρος της Θανάσης Τερζής έδωσαν το σύνθημα για τις μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τον Γύρο Ελλάδας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης. Στην κατάμεστη αίθουσα του ΟΑΚΑ παρουσιάστηκαν όλες οι μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής ποδηλασίας της χρονιάς που πέρασε, με τον πρόεδρο Θανάση Τερζή να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μέλλον του αθλήματος. Οι αθλητές και οι αθλήτριες  υποσχέθηκαν ανάλογη συνέχεια και το 2012.

Γιώργος Νικητιάδης Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού-Αθλητισμού:
"Ζούμε τις πιο σημαντικές στιγμές για την πορεία της χώρας μας λόγω των οικονομικών συγκυριών όμως έκρινα να είμαι εδώ στην τελετή βράβευσης για πολλούς λόγους. Κατάγομαι από την Κω που είναι ένα νησί όπου το ποδήλατο είναι κυρίως μεταφορικό μέσο. Έχω συνεργάτη και φίλο τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Θανάση Τερζή, ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάπτυξη του αθλήματος στην Ελλάδα. Να ευχηθώ σε όλους, αθλητές και αθλήτριες καλή επιτυχία και για το 2012. Για άλλους η ζωή είναι ένα ποδήλατο, από το οποίο μπορούμε να βγούμε νικητές. Η πολιτεία εύχομαι να βοηθήσει ακόμη περισσότερο το άθλημα προκειμένου να αξιοποιήσει την δυναμική του. Το ποδήλατο είναι διασκέδαση, είναι μέσο μεταφοράς, είναι οι σπουδαίες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών σε όλο τον κόσμο".
Γιάννης Ταμουρίδης - Πρωταθλητής Ελλάδας:
"Η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη, όπως και η περσινή. Υπάρχει η πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και ο σπουδαίος αγώνας στη χώρα μας, ο Γύρος Ελλάδας. Θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια με την ίδια ένταση και να πάρω μέρος σε αυτές τις δύο μεγάλες διοργανώσεις χωρίς να έχω τραυματισμούς".
 Για 1η φορά στην ιστορία της ποδηλασίας, η Ελλάδα θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες με έναν εκπρόσωπο σε κάθε ένα από τα Ολυμπιακά αγωνίσματα στα οποία διεκδικούσε πρόκριση. Τον Γιάννη Ταμουρίδη στην Ποδηλασία Δρόμου, τον Χρήστο Βολικάκη στην Ποδηλασία Πίστας και τον Περικλή Ηλία στην Ορεινή Ποδηλασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr