Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για τους ποδηλάτες.


Σκεφτήκατε ποτέ ότι ο πιο υγιεινός, οικολογικός και συνάμα γραφικός τρόπος για να μετακινείστε μέσα στην πόλη, είναι χρησιμοποιώντας το ποδήλατό σας; Δείτε την λίστα με τις 10 πιο φιλικές προς τους ποδηλάτες χώρες του κόσμου...
1. Ινδία  
Τα ποδήλατα εξακολουθούν να αποτελούν βασικό μέσο μετακίνησης στην Ινδία. Εξερευνώντας τα μονοπάτια που υπάρχουν σε κάθε γωνιά της χώρας με το ποδήλατό σας, θα γνωρίσετε καλύτερα την παράδοση και τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν εκεί.
2. Νορβηγία  
Μπορεί η Νορβηγία τους περισσότερους μήνες του χρόνου να είναι μία κρύα χώρα, όμως είναι μία χώρα που διαθέτει εκπληκτικές υποδομές για τις μετακινήσεις με το ποδήλατό σας. Ειδικά οι περιοχές Sandnes και Trondheim θα σας ξετρελάνουν.
3. Κολομβία  
Από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, η Κολομβία διαθέτει την καλύτερη υποδομή για να απολαμβάνετε βόλτες με ποδήλατα. Υπάρχουν μάλιστα πολλές εκδηλώσεις, κατά τις οποίες οι δρόμοι κλείνουν για τα αυτοκίνητα κι έτσι η κυκλοφορία των ποδηλάτων διευκολύνεται.


4. Γερμανία  
Το Βέλγιο, αναμφισβήτητα, είναι μία από τις καλύτερες πόλεις του κόσμου για ποδηλασία. Γι'αυτό και τελευταία, όλο και περισσότεροι Βέλγοι χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους για να μετακινηθούν μέσα στην πόλη.

5. Αυστραλία  
Όλες οι μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας προσφέρονται για μετακινήσεις με ποδήλατο, όμως η πόλη Περθ στη Δυτική Αυστραλία, που διαθέτει ποδηλατικούς δρόμους 700χμ., είναι πραγματικός παράδεισος για τους ποδηλάτες.
6. Δανία  
Στην Κοπεγχάγη μόνο, υπολογίζεται ότι το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού μετακινείται με ποδήλατο.
7. Γαλλία  
Η Γαλλία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ενοικίασης ποδηλάτων. Όταν βρεθείτε εκεί, μην περιοριστείτε στο Παρίσι, αλλά απολαύστε τις βόλτες με το ποδήλατό σας και στη Γαλλική εξοχή.
8. Κίνα  
Η ιδέα ότι οι δρόμοι του Πεκίνου είναι ασφυκτικά γεμάτοι από ποδήλατα, ίσως να μην αποτελεί κίνητρο για να ανακαλύψετε την πόλη χρησιμοποιώντας το ποδήλατό σας. Η Κίνα ωστόσο, ενδέχεται να συγκεντρώνει σε καθημερινή βάση τους περισσότερους ποδηλάτες από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, κάτι που απαιτεί μία αρκετά καλή υποδομή για να είναι εφικτό. 

9. Ισπανία  
Το μαζικό πρόγραμμα ποδηλασίας της Βαρκελώνης, Bicing, απέκτησε γρήγορα παγκόσμια φήμη, εξαιτίας της επιτυχίας και της αποδοχής που γνωρίζει. Στη Βαρκελώνη διοργανώνεται επίσης κάθε χρόνο, εβδομάδα ποδηλασίας, γύρω στα τέλη Μαίου, για την ενθάρρυνση και την υποστήριξη των ποδηλατών.
10. Ολλανδία  
Τα ποδήλατα στο Άμστερνταμ είναι κυριολεκτικά το μόνο μέσο μετακίνησης. Δικαίως λοιπόν θα μπορούσε να θεωρηθεί, η ποδηλατική πρωτεύουσα του κόσμου.  
Μην ξεχνάμε βέβαια και την Ελλάδα, όπου οι Έλληνες άργησαν αλλά κατάλαβαν την αξία του ποδηλάτου.
Πηγή: expatify.com - travelstyle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr