18 ος Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας.


Η αγωνιστική ποδηλασία υψηλού επιπέδου συνδυασμένη με την τουριστική προβολή της χώρας, είναι ο διττός στόχος του εφετινού  18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ. 
Από τις 16 έως και τις 20 Μαΐου η κορυφαία διεθνής ποδηλατική διοργάνωση στην Ελλάδα με μεγάλη προϊστορία και ιδιαίτερη εθνική σημασία, θα φιλοξενήσει 96 αθλητές από 11 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας και υπόσχεται συναρπαστικές στιγμές αγωνιστικής δράσης αλλά και μαγευτικές περιπλανήσεις μέσα από διαδρομές μοναδικού φυσικού κάλλους που για μια ακόμη χρονιά θα αναδείξουν την Ελλάδα μας ως ιδανικό τουριστικό προορισμό και ταυτόχρονα θα προβάλλουν σε όλο τον κόσμο τη μοναδική της πολιτιστική ταυτότητα  σε μια ευαίσθητη συγκυρία για τον τόπο.
Η οικονομική κρίση από την οποία δοκιμάζεται η χώρα μας δε θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο  για τη διοργάνωση του παραδοσιακού  εθνικού ποδηλατικού αγώνα καθώς η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας μερίμνησε ώστε να εξασφαλιστούν έγκαιρα οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του Γύρου Ελλάδας  που αποτελεί  μια από τις λίγες διοργανώσεις που διαφημίζουν τη χώρα και συνεισφέρουν με πολλούς τρόπους στη διεθνή προβολή της.
Οι επιλογές της εφετινής αγωνιστικής διαδρομής του 5θήμερου αγώνα ξετυλίγουν με τρόπο συναρπαστικό για τους αγωνιζόμενους ποδηλάτες αλλά και τους θεατές, τις  εντυπωσιακές εναλλαγές βουνού και θάλασσας  με την  ποικιλομορφία υψομετρικών διαφορών, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα  τη μοναδική χλωρίδα του Πελοποννησιακού τοπίου  και το μαγευτικό ανάγλυφο των διαδρομών.

Στο «Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2012 – Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» θα συμμετάσχουν συνολικά 16 ομάδες (13 επαγγελματικές από 11 διαφορετικές χώρες, οι 2 ελληνικές επαγγελματικές ομάδες Gios –Deyser LEON KASTRO και SP TABLEWARE και η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ), με σύνολο 96 αθλητών.
Η διοργάνωση είναι ενταγμένη  στο διεθνές καλεντάρι της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδηλασίας (UCI) και αναμένεται να προσελκύσει το διεθνές ποδηλατικό ενδιαφέρον.
Εκτός από πολλούς επίλεκτους ξένους πρωταθλητές,  στο Γύρο Ελλάδας θα πρωταγωνιστήσουν και φέτος τα κορυφαία ονόματα της Ελληνικής Ποδηλασίας μεταξύ των οποίων, ο Γιάννης Ταμουρίδης, ο Περικλής Ηλίας τους οποίους στηρίζει προσωπικά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άλλοι αξιόλογοι αθλητές.
Ο αγώνας είναι χωρισμένος σε 5 σκέλη (ετάπ) και θα ξεκινήσει στις 16 Μαΐου από την Αρχαία Κόρινθο για να τερματίσει στις 20 στην Αθήνα, στην Πλατεία Κοτζιά. 
Το Λεωνίδιο, η Σπάρτη, η Καλαμάτα, η Μεθώνη, η Αρχαία Ολυμπία, τα  Καλάβρυτα  είναι μόνο κάποια από τα δεκάδες σημεία της Πελοποννήσου απ΄όπου θα περάσει ο εφετινός αγώνας.
Τοπία που αποπνέουν ιστορία και πολιτισμό όπως η Αρχαία Κόρινθος, οι Μυκήνες και ο Μυστράς περιλαμβάνονται στις αγωνιστικές διαδρομές του γύρου Ελλάδας ο οποίος κατά παράδοση συνδυάζει αρμονικά και το τουριστικό ενδιαφέρον.
Μέσα από τα πέντε ετάπ του αγώνα θα απολαύσει κανείς τις αγέρωχες πλαγιές στο ορεινό τοπίο του Ταϋγέτου,  τις  δαντελένιες ακτογραμμές από το Λεωνίδιο, το  Πεταλίδι   την Κορώνη, τη Φοινικούντα, τη Μεθώνη, ως την Καλαμάτα.
Παράλληλος στόχος για την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας μέσω του Γύρου Ελλάδας είναι και η ενθάρρυνση των πολιτών να κάνουν πράξη στην καθημερινότητά τους την ποδηλατοκίνηση και να αναπτύξουν συνειδητά ένα οικολογικό, ανέξοδο και υγιεινό τρόπο μετακίνησης.
Έτσι σε κάθε σκέλος του Γύρου, πριν από την εκκίνηση θα διεξάγεται ανοικτός λαϊκός ποδηλατικός αγώνας, ενώ δεκάδες τυχεροί μετά από κλήρωση θα φεύγουν με δώρο ένα ολοκαίνουργιο ποδήλατο!
Η  Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας έχει οργανώσει και σχεδιάσει τον αγώνα σε κάθε του λεπτομέρεια, και  με τη συνδρομή  της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αστυνομίας  προσβλέπει και φέτος σε μια ακόμη μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.
Χορηγός επικοινωνίας του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  2012 - ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ είναι η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που θα έχει την αποκλειστική κάλυψη της διοργάνωσης με εξειδικευμένο συνεργείο για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός διεθνή ποδηλατικού αγώνα. 
Η κάλυψη θα περιλαμβάνει ειδική καθημερινή εκπομπή με ενημέρωση για την εξέλιξη του Γύρου, ενώ θα πραγματοποιούνται και ζωντανές συνδέσεις στα σημεία εκκινήσεων και τερματισμών, όπου είναι εφικτό.
Η αγωνιστική διαδρομή του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας –ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ:
Τετάρτη 16 Μαΐου  1ο ΕΤΑΠ 
Αρχαία Κόρινθος-Λεωνίδιο  138 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Χιλιομόδι-Δερβενάκια-Μυκήνες –Τίρυνθα- όρια πόλης Ναυπλίου-Νέα Κίος- Μύλοι-Άστρος-Αγ. Ανδρέας-Τυρός.
Πέμπτη 17 Μαΐου 2ο ΕΤΑΠ
Λεωνίδιο-Σπάρτη 133 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Τυρός-Αγ. Ανδρέας-Άστρος- Κάτω Δολιανά-Τεγέα-όρια Τριπόλεως  και μέχρι Σπάρτη μέσω παλιάς Ε.Ο.
Παρασκευή 18 Μαΐου  3ο ΕΤΑΠ
Σπάρτη –Μεθώνη  135,2 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μυστράς-ανάβαση – κατάβαση Ταϋγέτου-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πεταλίδι-Κορώνη-Φοινικούντα .
Μεταφορά ομάδων οδικώς στην Αρχαία Ολυμπία για διανυκτέρευση.  
Σάββατο 19 Μαΐου 4ο ΕΤΑΠ
Αρχαία Ολυμπία-Καλάβρυτα  149 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μέσω επαρχιακής οδού  προς Λούβρο, Βασιλάκι, γέφυρα Ερύμανθου (όρια νομών Ηλείας-Αρκαδίας ) Βυτίνα-Κλειτορία.
Μεταφορά ομάδων και πληρωμάτων οδικώς στην Κόρινθο για διανυκτέρευση.

Κυριακή 20 Μαΐου 5ο ΕΤΑΠ


Κόρινθος-Αθήνα (Τερματισμός στο Δημαρχείο-Πλ. Κοτζιά)  104 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Λουτρά Ωραίας Ελένης, προς Αθήνα μέσω παλιάς Ε.Ο. 

Η διοργάνωση τελεί υπό την πολύτιμη αιγίδα των Δήμων Κορινθίων, Νότιας Κυνουρίας (Λεωνίδιο), Σπάρτης, Πύλου – Νέστορος (Μεθώνη), Αρχαίας Ολυμπίας, Καλαβρύτων και Αθήνας, καθώς και των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr