Αγόρασε και εσύ ένα ηλεκτρικό ποδήλατο! Δώσε στην ζωή σου περισσότερη ζωντάνια !


Γιατί; Είναι απλό. Ποιο είναι το πιο δημοφιλές όχημα από την παιδική μας ηλικία μέχρι τα γεράματα; Το ποδήλατο φυσικά! Και ποιος δεν θα ήθελε να μπορεί να κάνει πιο συχνά ή περισσότερο στην καθημερινότητά του; Μερικές φορές είναι όμως δύσκολο λόγω της απόστασης που πρέπει να διανύσουμε, των ρούχων που θέλουμε να φορέσουμε ή της φυσικής κατάστασης που απαιτείται κλπ.
Και για αυτούς ακριβώς τους λόγους το e-bike μπορεί να προσφέρει μία καινούρια ζωή! Τα ηλεκτρικά μας ποδήλατα είναι ποδήλατα με επικουρικό ηλεκτρικό κινητήρα, που εάν ενεργοποιηθεί, βοηθά τον ποδηλάτη προσδίδοντας ευκολία στο πετάλι. Η ηλεκτρική ισχύς προέρχεται από μία μπαταρία που είναι εμφανής πάνω στο ποδήλατο, ενώ βγαίνει με μεγάλη ευκολία για να επαναφορτιστεί όταν χρειάζεται. Κάποια μοντέλα έχουν επίσης ταχύτητες Shimano, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ποδηλάτη να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό ποδήλατο σαν απλό ποδήλατο με ταχύτητες ή να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα την υποβοήθηση και τις ταχύτητες για μεγιστοποίηση της προσπάθειας. Τα ηλεκτρικά  ποδήλατα φθάνουν έως τα 25χλμ/ώρα και οι μπαταρίες έχουν αυτονομία έως και 100 χλμ. Είναι αθόρυβα, πιο οικονομικά και με λιγότερα ανταλλακτικά από οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο όχημα ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο αξιόπιστα!
Τα e-bikes προσφέρουν την χαρά της ποδηλασίας, αλλά με τρόπο πιο χαλαρό και χωρίς την ανάγκη μεγάλων αποθεμάτων ενέργειας. Ακόμα και η πιο απαιτητική ανηφόρα φαίνεται εύκολη υπόθεση! Συνεπώς, τα e-bikes είναι ιδανικά για:
  • Όλες τις ηλικιακές ομάδες. Όλοι οι άνθρωποι που θα επιθυμούσαν κατά τα άλλα μια βόλτα με ποδήλατο και δεν έχουν την απαραίτητη ενέργεια, με το ηλεκτρικό ποδήλατο θα μπορούσαν να χαρούν τη βόλτα τους με μεγάλη ευκολία!
  • Όλους όσους επιθυμούν να μειώσουν την καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου για να αποφύγουν την κίνηση, την αναζήτηση παρκινγκ, καθώς και για οικολογικούς λόγους!
  • Όσους δεν επιθυμούν το μηχανάκι ως επιλογή λόγω της ταχύτητας και των κινδύνων εξ αυτής -Όσους προτιμούν να αποφεύγουν διαδικασίες έκδοσης διπλώματος, ασφάλειας κλπ
  • Όσους είναι ευαίσθητοι ως προς τα κόστη που συνοδεύουν την απόκτηση ενός αυτοκινήτου ή μηχανής (βενζίνη, σέρβις, φόροι κλπ). Το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι πραγματική εναλλακτική λύση.
  • Όλους όσους αγαπούν τις βόλτες στην πόλη ή την εξοχή με ποδήλατο
  • Όσους θα επιθυμούσαν να πάνε στη δουλειά τους με το ποδήλατο, αλλά σκέφτονται μήπως ιδρώσουν ή καταστρέψουν τα ρούχα τους.
  • Όσους θα επέλεγαν το ποδήλατο ως γυμναστική, αλλά δεν θέλουν μεγάλη ένταση στην άσκησή τους.
  • Όλους όσους είναι καινοτόμοι και τους αρέσει να ακολουθούν έναν πιο υγιή, οικολογικό, μοντέρνο τρόπο ζωής!
Τα e-bikes  προσφέρουν:
1.    Μεγαλύτερες αποστάσεις για την ίδια ενέργεια
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Ένα ποιοτικό ηλεκτρικό ποδήλατο αυξάνει τη μέση ταχύτητα στη διάρκεια μιας διαδρομής γιατί και πιο γρήγορα κινείται και δεν χρειάζεται να μειωθεί ταχύτητα σε ανηφόρες.
2.    Ασφάλεια
Κινούμενος σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ένας ποδηλάτης με ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί και κινείται πιο γρήγορα και ισορροπημένα σε σχέση με άλλα οχήματα ειδικά εάν υπάρχει σχετική κίνηση.
3.    Άσκηση
Φυσικά το παραδοσιακό ποδήλατο εξασκεί περισσότερο, αν φυσικά κάνουμε όμως! Έρευνες σε χώρες που τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι ήδη διαδεδομένα, δείχνουν ότι χρησιμοποιούνται τουλάχιστον διπλάσιες φορές από ότι τα παραδοσιακά.
4.    Από το A στο B - Χωρίς Ιδρώτα!
Ο ιδρώτας μπορεί να μην είναι ένας σοβαρός λόγος ανησυχίας όταν γυμναζόμαστε κάνοντας ποδήλατο, αλλά γίνεται λόγος να μην κάνουμε ποδήλατο για να πάμε στη δουλειά ή να βγούμε έξω. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα πραγματικά μας επιτρέπουν να φοράμε ότι θέλουμε και να πηγαίνουμε όπου θέλουμε χωρίς την ανησυχία του ιδρώτα.
5.    Καθαρά και Οικολογικά
Η ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία των ηλεκτρικών ποδηλάτων  είναι μικρότερη από οποιοδήποτε άλλο όχημα. Η ενέργεια που χρειαζόμαστε για να φορτίσουμε τα ποδήλατά μας είναι κατά μέσο όρο 100 με 150 watts ενώ ένα αυτοκίνητο θα χρειαζόταν 15.000! Οι δε μπαταρίες που αποτελούν και τα μόνα αναλώσιμα στοιχεία του ποδηλάτου, ανακυκλώνονται όταν έρθει το τέλος της ζωής τους.
6.    Κινητήρας μεν, αλλά χωρίς έννοιες
Το ηλεκτρικό ποδήλατο, θεωρείται από το νόμο ως κανονικό ποδήλατο. Για το λόγο αυτό και δεν χρειάζονται διπλώματα οδήγησης, άδειες κυκλοφορίας, σήματα κυκλοφορίας, ασφάλεια κλπ γραφειοκρατικές και κοστοβόρες διαδικασίες
Και φυσικά, πέρα από τα προσωπικά μας οφέλη, όλη η κοινωνία θα μπορούσε να κερδίσει από μία εκτεταμένη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων με αντίστοιχη μείωση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Όλοι θα επωφεληθούμε από μία αποτελεσματική, «πράσινη» μετακίνηση και το περιβάλλον από τους λιγότερους ρύπους και τη μικρότερη εξάρτηση από το πετρέλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr