Τι είναι το railbiking;
Railbiking είναι η ποδηλασία πάνω σε ράγες τραίνου. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αμερική και στην Ευρώπη . Η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη αυτού του είδους δραστηριότητας.
 Η μυστική σχέση του ποδηλάτου με τον σιδηρόδρομο
Η ιδέα του ποδηλάτου γεννήθηκε πριν από πολύ καιρό. Η πατέντα του τάχα «πρώτου ποδήλατου στον κόσμο» αποδίδεται στον Γερμανό Καρλ Φον Ντάιζ από την Μανχάιμ. Εκτατέ η κατασκευή των ποδηλάτων γνώρισε ταχεία ανάπτυξη σε πολλά μέρη της Ευρώπης. Οι εφευρέτες δημιούργησαν χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερα σχέδια ποδηλάτων. Σήμερα ο ενθουσιασμός των ανθρώπων για την ποδηλασία την ταξινόμησε σε διαφορές κατηγορίες. Η ποδηλασία είναι ένα από τα αναγνωρισμένα ολυμπιακά αθλήματα και όχι μονό. Κάθε κατηγορία έχει την δικό της εξοπλισμό, την ορολογία αλλά και την φιλοσοφία. Οι πιο γνώστες κατηγορίες είναι η ποδηλασία πίστας, δρόμου, cyclocross, Mountain bike, ΒΜΧ κ.α.

Παράλληλα άλλη μεγάλη εφεύρεση αυτή του σιδηρόδρομου εξελισσόταν με την ιδία δυνατή ορμή. Οι εργαζόμενοι του σιδηροδρόμου ονόμασαν το μικρό τετράτροχο σιδηροδρομικό όχημα που χρησιμοποιούσαν για συντήρηση και μετακίνηση με την λέξη Δρεζίνα.
Δρεζίνα είναι η λέξη κλειδί που ενώνει τον σιδηρόδρομο με το ποδήλατο. Η ανάλυση της βγαίνει από το όνομα Καρλ Φον Ντάιζ ο όποιος είναι ο πατέρας του ποδηλάτου και τον είχαμε αναφέρει προηγούμενος.
Γιατί η ιδέα της ποδηλατοδρεζίνας απασχολούσε τους ανθρώπους πάνω από εκατό χρόνια;
Λοιπόν, πριν από εκατό χρόνια μπορεί να έχει εφευρεθεί το ποδήλατο όμως οι δρόμοι δεν είχαν άσφαλτο και αυτό στεκόταν εμπόδιο στην καλή ποδηλασία. Η λεία και ομαλή επιφάνεια της ράγας του τραίνου πάντα προσέλκυσε το ενδιαφέρων των ποδηλάτων και τους δημιούργησε το όνειρο της ποδηλασίας πάνω σε ράγες του τραίνου δηλαδή της ποδηλατοδρεζίνας.

Railbiking- ένας διαφορετικός τρόπος ποδηλασίας
Ο όρος Railbiking είναι μια κωδική ονομασία για την ποδηλασία πάνω σε ράγες του τραίνου. Μια σύνθετη λέξη που βγαίνει από το «rail-ράγα και το biking ποδηλασία» , στην Ελλάδα ακούγεται και ο όρος σιδηροδρομικός ποδηλατοτουρισμός. Σήμερα η Ελλάδα αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, είναι γεμάτοι από σιδηροδρομικά δίκτυα που έχουν  «εγκαταλειφθεί». Πολλές φορές μια ξεχασμένη σιδηροτροχιά μπορεί οδηγήσει σε αγρία και με δύσκολη πρόσβαση μέρη. Ο ενθουσιασμός και η αγάπη για το σιδηρόδρομο και το ποδήλατο ώθησε την ομάδα railbiking.gr στη μοναδική περιπέτεια της κατασκευής ελληνικής ποδηλατοδρεζίνας και αναζήτηση μιας εναλλακτικής πρότασης που θα έδινε ζωή στο «μυθικό» πλέον σιδηρόδρομο.
πηγή:Railbiking.gr

3 σχόλια:

  1. Χαιρετισμούς στη όμορφη Σαντορίνη! Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την τιμή που μας κανατε και προάγετε τις ιδέες μας για την ποδηλασία πανω σε ράγες του τρένου. Άπλα μια χάρη μονο, σύμφωνα με τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας railbiking.gr η πηγή πρέπει να αναφέρεται με ενεργό σύνδεσμο που να παραπέμπει είτε σε αρχική σελίδα του site είτε σε συγκεκριμένο άρθρο απ οπου πήρατε την πληροφορία. Ευχαριστώ και καλή επιτυχία σε αυτό που κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr