Γυρίζοντας τον κόσμο με ποδήλατο!!!!Τα τελευταία έξι χρόνια ο Steven Fabes έχει διανύσει με το ποδήλατό του πάνω από 85 χιλιάδες χιλιόμετρα στο πλαίσιο της αποστολής του να βοηθήσει και να εμπνεύσει τους ανθρώπους.
Γιατρός στο επάγγελμα, ο 35χρονος εγκατέλειψε το 2010 το μετρό του Λονδίνου επιλέγοντας ως μέσο μετακίνησης το ποδήλατό του κι έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Αντίθετα ταξίδεψε σε δύο ρόδες στον κόσμο, βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες και παρά κάποια ατυχήματα, λέει πως η ζωή στο δρόμο είναι εκπληκτική και πολύ διδακτική.
Με το ποδήλατό του ο Fabes έχει ταξιδέψει σε Ευρώπη, Αφρική, Μέση Ανατολή, Νότια, Κεντρική και Βόρεια Αμερική, Αυστραλία και Ασία και τις περιπέτειές του αφηγείται στο blog του, Cycling the 6.

Παρά την αγάπη του για τους φίλους του, τη δουλειά του και τη ζωή του στο Λονδίνο, ο Fabes λαχταρούσε να ταξιδέψει κι έτσι, πίνοντας μια μπίρα στην παμπ, αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο.
«Διψούσα για περιπέτεια και ήθελα μια πρόκληση. Ήθελα επίσης να απλοποιήσω τη ζωή μου- λίγα πράγματα, λίγα λεφτά, χωρίς χρονοδιαγράμματα. Ήθελα να δω, να ζήσω και να μάθω τον κόσμο με έναν τρόπο που μόνο το ποδήλατο επιτρέπει», λέει ο ίδιος στη Daily Mail.
Δένοντας τα υπάρχοντά του στο ποδήλατό του και με μια σκηνή στην πλάτη ξεκίνησε προς τη νότια Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αμέσως πριν το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία.

Ποδηλατώντας έφτασε στην Αφρική κι επισκέφθηκε την Αμερική πριν κατευθυνθεί σε Ασία και Αυστραλία. Πέρασε από επιβλητικά βουνά, ερήμους και αλυκές αναζητώντας νοσοκομεία και οργανώσεις όπου προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του- κι έγινε έτσι μάρτυρας ασθενειών που δύσκολα θα συναντούσε σε βρετανική κλινική.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με καταστάσεις ακραίας φτώχειας και υποσιτισμού και συνάντησε ανθρώπους που ζούσαν στο περιθώριο, ασθενείς με HIV, νομαδικές φυλές, θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, κατοίκους παραγκουπόλεων και λεπρούς.
Αρχικά είχε στόχο να ξοδεύει δέκα δολάρια την ημέρα αλλά πριν τρία χρόνια τα λεφτά του του τελείωσαν. Έτσι οι πόροι του προέρχονται πλέον από τις ομιλίες του, τη σύνταξη κειμένων και τους χορηγούς του.
«Δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω», εξηγεί, «οι πιο δύσκολες στιγμές ήταν έναν χειμώνα που διέσχιζα τη Μογγολία, ένα μοναχικό, δύσκολο μέρος, με θερμοκρασία -35 βαθμούς τη νύχτα!»
Σήμερα βρίσκεται στο Άμστερνταμ και το ταξίδι του πλησιάζει στο τέλος του. Ο 35χρονος γιατρός σχεδιάζει να επιστρέψει στη Βρετανία για να δουλέψει και να γράψει ένα βιβλίο με την εμπειρία του.
πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr