Περιπολίες με ηλεκτρικό ποδήλατο στον Δήμο Αμαρουσίου!Στους δρόμους των γειτονιών και του Κέντρου του Αμαρουσίου βγήκαν από την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, δέκα δημοτικοί αστυνόμοι του Δήμου Αμαρουσίου που θα εκτελούν φιλικές προς το περιβάλλον περιπολίες με τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, εγκαινιάζοντας μία νέα εποχή για τη δημοτική αστυνόμευση στο Μαρούσι.
Ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ενίσχυσε πρόσφατα το στόλο της Δημοτικής Αστυνομίας με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, τα οποία πρόσφατα παραδόθηκαν σε στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της Διοίκησης για φιλικότερες προς το περιβάλλον μεταφορές, και εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό για την προώθηση πρακτικών και ενός μοντέλου μετακίνησης που θα κάνουν το Μαρούσι μία πιο ανθρώπινη πόλη, με σεβασμό στον κάτοικο, στον επισκέπτη και στο περιβάλλον.

Οι Δημοτικοί Αστυνόμοι, φέροντας κατάλληλη εξάρτηση και τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα πραγματοποιούν περιπολίες στις γειτονιές της πόλης επί 12ώρου βάσεως, χρησιμοποιώντας το ηλεκτροκίνητο ποδήλατο αντί της μοτοσικλέτας. Με τον τρόπο αυτό, πρώτος ο Δήμος δίνει το παράδειγμα της υιοθέτησης ενός οικολογικότερου μοντέλου λειτουργίας, δείχνοντας το δρόμο στους κατοίκους αλλά και σε όσους δραστηριοποιούνται σε αυτή την πόλη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και χρήσης εναλλακτικών μέσων για τις μετακινήσεις τους στον οικιστικό ιστό της πόλης.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε, ότι η πρόταση για αστυνόμευση των οικισμών της Σαντορίνης με ηλεκτρικά ποδήλατα έχει τεθεί από το www.cyclingsantorini.gr εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύουμε ότι η εικόνα του αστυνομικού πάνω σε ηλεκτρικό ποδήλατο σε ένα παραδοσιακό οικισμό, εκτός από ευκολία στην αστυνόμευση είναι και ένα δείγμα πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr