Το The Pibal είναι το νέο ποδήλατο του γάλλου σχεδιαστή Philippe.Αφορμή για τις νέες περιπέτειες του Philippe Starck  στάθηκε η πρωτοβουλία της γαλλικής Μπορντό, της πόλης που τιμά δεόντως το «ποδηλατικό» κίνημα.
Οι τοπικές αρχές διεξήγαγαν μια έρευνα στο διαδίκτυο σχετική με τα ποδήλατα και οι πολίτες συμμετείχαν καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Μέσα από αυτές τις δηλώσεις εμπνεύστηκε ο Starck για το δικό του ποδήλατο, το The Pibal, την κατασκευή του οποίου ανέλαβε η Peugeot. Ένα ακόμη project του σχεδιαστή στα πλαίσια της ενασχόλησης του με την οικολογική μετακίνηση – έχει στο ενεργητικό του από ποδήλατα μέχρι αυτοκίνητα και λεωφορεία.     
«Kινείται και ελίσσεται με ροή, όπως ακριβώς τα σκουληκάκια. Το Pibal είναι η νέα πρόταση αστικής εργονομίας χάρη στο λοξό σκελετό του που επιτρέπει σε κάποιον να ποδηλατεί κανείς για μεγάλες αποστάσεις, να περπατάς δίπλα του, να μεταφέρεις ένα παιδί ή κάποιο δέμα στο διαθέσιμο κομμάτι πίσω από τη σέλα. Ο έξυπνος σχεδιασμός του και η ανθεκτικότητα του συνθέτουν την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα του» επισημαίνει ο Philippe Starck.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr