Κάντε τα Κούλουμα στην Σαντορίνη, με άσκηση!Η παραδοσιακή ελληνική Καθαρά Δευτέρα, είναι συνυφασμένη με βόλτες στην εξοχή, ομαδικές εξορμήσεις για φαγητό και το πέταγμα του χαρταετού. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε ακόμη μια μέρα χωρίς άσκηση και χωρίς να κάνουμε κάτι για να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας.
Μπορεί να πείτε βέβαια ότι εσείς δεν κάνετε γυμναστική άλλες και άλλες φορές, την Καθαρά Δευτέρα θα κάνετε; Αφήστε τις δικαιολογίες ότι δεν έχει καλό καιρό ή ότι είστε κουρασμένοι από τη δουλειά και ξεκινήστε τώρα! Η άσκηση είναι θέμα επιθυμίας και οργάνωσης και η μέρα αυτή μπορεί να αποτελέσει μια τέλεια αφορμή για να κάνετε μια βόλτα και παράλληλα να ασκηθείτε. Θέλετε να δείτε πώς;
Ποδήλατο: Εκμεταλλευθείτε λοιπόν την καθαρά Δευτέρα για ποδηλασία! Αν το οργανώσετε και με την υπόλοιπη παρέα, θα χαρείτε την εξοχή και παράλληλα θα ωφελήσετε το σώμα σας.   Ειδικά  μπορείς να απολαύσεις πολλές ποδηλατικές διαδρομές στην Σαντορίνη εύκολες η δύσκολες, απλά τσέκαρε στο:
Απολαμβάνεις το νησί και τους δρόμους του χωρίς πολλά αυτοκίνητα και καθόλου τουριστικά λεωφορεία που βιάζονται να προλάβουν το ηλιοβασίλεμα στην Οία!
Καταλαβαίνεις ότι η φύση ντύνετε στα πράσινα και ο ορίζοντας της θάλασσας σε ταξιδεύει στα διπλανά νησιά Ίο , Σίκινο , Φολέγανδρο που νομίζεις ότι έχουν έρθει κοντύτερα.
Γυμνάζεσαι, διατηρείσαι σε φόρμα, χωρίς να σκας από την ζέστη και δεν αρρωσταίνεις τον χειμώνα!
Ποδηλατείς μόνος σου η με φίλους κάνοντας καλαμπούρια ξεχνώντας τα καθημερινά προβλήματα.
Η ποδηλασία σου δίνει ευεξία στο πνεύμα και την ψυχή.
Πηγαίνοντας σε ομαδικές ποδηλατοβόλτες κάνεις νέους φίλους! Τσέκαρε το http://www.cyclingsantorini.gr για περισσότερες πληροφορίες για το πότε θα γίνονται Ποδηλατικές Συναντήσεις -αν δεν βρέχει!
Καταβαίνεις πόσο τυχερός είσαι που ζεις σε νησί αλλά και πόσο μεγάλη ευθύνη  έχεις, στην προστασία του περιβάλλοντος .

Περπάτημα: το περπάτημα είναι η απλούστερη μορφή άσκησης, η οποία μάλιστα δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Αρκούν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και… καλή διάθεση. Μετά το φαγητό λοιπόν της Καθαρής Δευτέρας, μην μεταφερθείτε από μια καρέκλα σε μια άλλη, αλλά πάρτε την παρέα σας και περπατήστε στη εξοχή του νησιού ή όπου αλλού βρίσκεστε. Το τακτικό περπάτημα κρατάει μακριά ασθένειες όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, καρδιακά προβλήματα κ.ά.
Εξερευνήστε την περιοχή: η βόλτα στην εξοχή προσφέρει αρκετές προκλήσεις για το σώμα, αν μάλιστα έχετε όρεξη για εξερευνήσεις. Ανεβείτε στην Αρχαία Θήρα για να θαυμάσετε τη θέα, περιπλανηθείτε στο μονοπάτι από το Φηροστεφάνι στην Οία, απολαμβάνοντας της φύση ή κάντε βόλτα δίπλα στη θάλασσα στην Περίσσα η στο Καμάρι, περπατώντας στον πεζόδρομο. Το περπάτημα σε διαφορετικές επιφάνειες και κλίσεις εδάφους, αποτελεί μια καλή άσκηση για το σώμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr