Ποδηλατώντας στο Νότιο Πόλο!Η 35χρονη Αγγλίδα Maria Leijerstam πέτυχε έναν ιδιαίτερο στόχο: Να φτάσει στο Νότιο Πόλο με ένα trike (τρίτροχο) ποδήλατο ειδικά διαμορφωμένο για την κίνηση στο χιόνι. Και να καταγράψει το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της διαδρομής.
Θέλησε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος και μάλιστα γυναίκα που θα φτάσει ποδηλατώντας σε ένα από τα δύο πιο αφιλόξενα και δυσπρόσιτα σημεία του πλανήτη, το Νότιο Πόλο. Και το κατάφερε.
Τον προηγούμενο χειμώνα ήταν ο εξερευνητής Eric Larsen που προσπάθησε να πετύχει την ίδια πρωτιά. Όμως η συνεχιζόμενη και επιδεινούμενη κακοκαιρία έριξε πολύ πίσω το χρονοδιάγραμμά του και τον ανάγκασε τελικά να εγκαταλείψει το σχέδιό του.


Φέτος μια μικρή ομάδα τολμηρών εξερευνητών επιχείρησε για τον ίδιο στόχο. Μεταξύ αυτών και η Maria Leijerstam που ήλπιζε το ειδικά μεταποιημένο ποδήλατο να της δώσει το πλεονέκτημα που χρειάζεται για να φτάσει πρώτη στο στόχο.
Οι τολμηροί που κυνήγησαν φέτος την πρόκληση αυτή ξεκίνησαν πριν τα Χριστούγεννα βάζοντας έτσι και την παράμετρο του συναγωνισμού για το ποιος θα φτάσει πρώτος.
Η Leijerstam «αγωνίστηκε» ενάντια στον Ισπανό Juan Mendez και τον Αμερικανό Daniel Burton. Κάθε ένας ακολούθησε διαφορετική διαδρομή κάνοντας τις δικές του μαντεψιές για να αποφύγει τον καιρό και να φτάσει πρώτος στον Πόλο. Πρώτη και με διαφορά έφτασε η Leijerstam που ολοκλήρωσε το κατόρθωμά της σε 10 ημέρες 14 ώρες και 56 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr