'Ελληνικό καροτσάκι για τα ψώνια και όχι μόνο!



Λέγεται trolly. Είναι ελληνικό και στόχο έχει να διευκολύνει όσους μετακινούνται με ποδήλατο και θέλουν μ’ αυτό να μεταφέρουν και τα ψώνια τους. Πρόκειται για το καροτσάκι για ψώνια που μπορεί να προσαρμόζεται, να «κλειδώνει» στο πίσω μέρος οποιουδήποτε τύπου ποδηλάτου. Συγχρόνως όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς το ποδήλατο σαν απλό καρότσι για ψώνια.

Το πρωτότυπο καρότσι για ψώνια trolly αποτελεί πατέντα του βιομηχανικού σχεδιαστή Παύλου Κωνσταντίνου Νικολόπουλου από τη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα το trolly παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη για την προώθηση των εμπορευματικών μεταφορών και την διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων για τις μεταφορές αγαθών με ποδήλατο.


Η ιδέα μπορεί να μην είναι εντελώς καινούρια - «παρόμοια καρότσια υπάρχουν στο εξωτερικό» λέει ο κ.Νικολόπουλος - όμως είναι πρωτότυπη η γεωμετρία του, τονίζει. Είναι τέτοια που του επιτρέπει «να έχει ασφαλή πορεία και να μην ανατρέπεται. Ακολουθεί απόλυτα το ποδήλατο. Σαν δορυφόρος της πίσω ρόδας». Έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο ποδηλάτης να μπορεί με ευκολία να καβαλάει ράμπες, ρείθρα, λακκούβες, καπάκια.
Όσο για το πώς εμπνεύστηκε αυτό το πρωτοποριακό καρότσι, ο κ.Νικολόπουλος είχε παρατηρήσει το τελευταίο διάστημα ότι η χρήση ποδηλάτου αναπτύσσεται ραγδαία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πολίτες επιθυμούν να κάνουν οικονομία περιορίζοντας το αυτοκίνητο ενώ άλλοι το κάνουν για λόγους συνείδησης, σημειώνει. «Αυτός όμως που μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο μετέφερε μ’ αυτό και τα ψώνια του. Τώρα που χρησιμοποιεί ποδήλατο δεν μπορεί να πάει στο σούπερ μάρκετ και να μεταφέρει για παράδειγμα μία εξάδα νερά. Ή να πάει στη λαϊκή και να κουβαλήσει με το ποδήλατο τα ψώνια. Έτσι, σκέφτηκα να σχεδιάσω ένα καρότσι για το ποδήλατο» εξηγεί.
Η κατασκευή του trolly θα γίνει στην Ελλάδα, από εταιρεία στην Αθήνα και ο κ.Νικολόπουλος εκτιμά ότι γύρω στον Μάιο θα μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά. Σε καταστήματα ποδηλάτου. Πρόκειται για το trolly light. Σε ό,τι αφορά την τιμή του ο σχεδιαστής υπολογίζει ότι θα πωλείται έως 100 ευρώ. O κ.Νικολόπουλος έχει σχεδιάσει και το trolly style που θα αποτελέσει μία μετεξέλιξη του light. 
πηγή:ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr