Στην Κάρυστο Εύβοιας με ποδήλατο!



Ένα ταξίδι αντοχής, ένα ταξίδι-εμπειρία, ένα ταξίδι που λίγοι θα τολμούσαν να πραγματοποιήσουν  αναμένεται να ξεκινήσουν στις 15 του Ιουνίου, δύο έμπειροι και καλά προετοιμασμένοι ποδηλάτες, ο Μάκης Λυκούδης και ο Γεράσιμος Μαλούτας. Σε αυτό το προσωπικό τους στοίχημα καλούνται να διανύσουν 3000χλμ από το Λονδίνο της Αγγλίας στην Κάρυστο της Εύβοιας με τα ποδήλατά τους.
Ξεκινώντας από την Αγγλία πρόκειται να διασχίσουν τη Γαλλία, την Ελβετία, το Λίχνεσταιν, την Αυστρία και την Ιταλία για να καταλήξουν τελικά στην Ελλάδα. Οι δύο ποδηλάτες θα διανύουν καθημερινά 200-300 χλμ. από επαρχιακές οδούς, ενώ κατά μήκος της διαδρομής θα συναντηθούν με ποδηλατικούς συλλόγους από όλη τηνΕυρώπη, που έχουν ήδη εκδηλώσει την συμπαράστασή τους.
Οι δύο ποδηλάτες έχουν λάβει πρόσκληση και θα επισκεφτούν την αδελφοποιημένη πόλη της Kαρύστου στη Γαλλία – Tilleul στο Belfort, καθώς και την πόλη Badia Polesine στην Ιταλία, στις οποίες και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις προς τιμήν τους.
Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην ανάδειξη της ποδηλασίας, την προβολή της χώρας μας και ειδικότερα της πόλης της Καρύστου, σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Κρυφός πόθος είναι να εδραιωθεί το LONDON-KARYSTOS Race, πανευρωπαϊκά και όχι μόνο.

Την προσπάθεια αυτή στηρίζουν ο Μιχάλης Μεσταμπέλης και ο Παναγιώτης Καραθανάσης, οι οποίοι με τις μοτοσυκλέτες τους θα κάνουν την ίδια διαδρομή, προσφέροντας αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης. Θα καλύψουν δε, αυτή την προσπάθεια με φωτογραφικό υλικό.
Γεράσιμος (Μάκης) Λυκούδης
Ο αρχηγός της αποστολής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τον αθλητισμό και δη το στίβο, με πολλές επιτυχίες σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Έχει τερματίσει 6 μαραθώνιους, την κλασσική διαδρομή. Ξεκίνησε την ποδηλασία πριν από 8 χρόνια, θέλοντας να βοηθήσει το γιό του που είχε αρχίσει τα πρώτα του βήματα στην ποδηλασία. Στο διάστημα αυτό έχει ολοκληρώσει 7 συνεχόμενες Σπαρτακιάδες και όλες τις αποστάσεις brevet 200, 300, 400 & 600 χιλιομέτρων. Έχει πολλές συμμετοχές σε αγώνες κυπέλλου της ΠΕΠΑ (χρονόμετρο, αντοχή), ενώ έχει οργανώσει με επιτυχία στην Κάρυστο πολλούς αγώνες ποδηλασίας βουνού και δρόμου.
Τη διαδρομή London-Karystos θα την ταξιδέψει με ποδήλατο Specialized Roubaix SL4
Γεράσιμος Μαλούτας
Ο παλαίμαχος του διδύμου, γεννήθηκε το 1958. Ξεκίνησε την ποδηλασία το 1972. Υπήρξε αθλητής του Ηρακλή Μουσείου από το 1974 έως το 1977. Η δεκαετία του '80 τον βρίσκει κάτω από το ποδήλατο λόγω σπουδών. Το 1991 συναντάει την ΠΕΠΑ και υποτροπιάζει: 23 Σπάρτες, πολλοί αγώνες, 50 με 60 brevets, 2 Paris-Brest (ένα με ευτυχή κατάληξη και ένα πνιγμένο στο νερό) και αρκετά ταξίδια εντός Ελλάδος και στην Ευρώπη (Ζυρίχη- Αθήνα το 2000 με τους Ελβετούς του CDR και μερικά μοναχικά, κυρίως γύρω από τις Άλπεις). Σημαντικότερο ποδηλατικό του επίτευγμα: Θρακομακεδόνες-Κολωνάκι-Θρακομακεδόνες (300 φορές ετησίως).
Τη διαδρομή London-Karystos θα την ταξιδέψει με ατσάλινο ποδήλατο Colner.
Εμείς να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο εγχείρημά τους με την ελπίδα να καταφέρουν μέσω αυτής της πρωτοβουλίας να κάνουν τους στόχους τους πραγματικότητα.πηγή:http://www.pathfinder.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr