Από το Ορμένιο στην Γαύδο, με ένα ποδήλατο.



Η «Φλόγα» της ανθρωπιάς δεν έχει ευτυχώς ακόμα σβήσει... Παραμένει ζωντανή ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά που δίνουν μάχη με τη ζωή.
Ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να συνεισφέρει. Και το καταφέρνει... Γι αυτό και η «Φλόγα» του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια , είναι «δυνατή». Και πώς να μην είναι, όταν βλέπεις κάθε χρόνο, την συμμετοχή ανθρώπων από την Ελλάδα και όχι μόνο, να αγωνίζονται για το αύριο αυτών των μικρών ψυχών...
Παράδειγμα, ο Αθλητής Αθανάσιος Τσάκλας, γνωστός από άλλες δράσεις του με ανθρωπιά ως «Ο ξυπόλυτος μαραθωνοδρόμος».
Ο Τσάκλας είναι ο άνθρωπος που διέσχισε 15 χώρες σε 30 ημέρες με ένα ποδήλατο και εκείνος που διοργανώνει  τη φετινή εκδήλωση με τίτλο «Ο Άθλος των 1000 μιλίων : Από το Ορμένιο στην Γαύδο με ένα ποδήλατο» που θα γίνει από τις 10 μέχρι και τις 21 Αυγούστου.
Ο αθλητής Τσάκλας δεν θα είναι όμως μόνος του. Μαζί του θα συμμετάσχουν κι άλλοι αθλητές με oρειβασία ως την κορυφή του Ολύμπου, τρέξιμο στην κλασσική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας και διάπλους από το Ακρωτήρι Μαλέα της Πελοποννήσου ως τη νήσο Γαύδο, επάνω σε πλωτή φουσκωτή σχεδία (Shuttle Bike) με ποδηλατοκίνηση.
Σκοπός του 'Αθλου των 1000 μιλίων είναι να μεταφέρουν διπλό μήνυμα: Αφενός ότι ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να αντιμετωπισθεί και αφετέρου ότι όσοι μπορούμε να βοηθήσουμε την ΦΛΟΓΑ, τον Ξενώνα της και τις άλλες δράσεις της για τα ελληνόπουλα που ασθένησαν. Οι τρόποι υπάρχουν και ο καθένας μας μπορεί να τον βρει πως μπορεί να ανταποκριθεί.

Ο Σύλλογος «Φλόγα»
Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 αρχικά από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

Η ''Φλόγα'' είναι δίπλα στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο με πάρα πολλές δράσεις. Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο, έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Στη χώρα μας όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες, το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία :στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας, ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία .Και εκεί συμβάλει η ''Φλόγα''.
Οι γονείς για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους, ενώ οι ανάγκες της οικογένειας αυξάνονται σημαντικά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημά τους. Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση. Κ αι εκεί συμβάλλει η ''Φλόγα''.
πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr