Το νέο Pinarello Nytro με ηλεκτρική υποβοήθηση!



Το Pinarello Nytro είναι το πρώτο ηλεκτρικό road bike της ιταλικής εταιρείας και υπόσχεται μία νέα ποδηλατική εμπειρία.
Εμπνευσμένο από τη σχεδιαστική υπεροχή και τη γεωμετρία του αγωνιστικού μοντέλου DOGMA F10, το νέο μοντέλο Pinarello Nytro διατηρεί την οδηγική αίσθηση που χαρακτηρίζει το κορυφαίο road bike της ιταλικής εταιρείας, με τη διαφορά πως στο εσωτερικό του κάτω σωλήνα του πλαισίου έχει ενσωματωθεί ηλεκτρικό μοτέρ, μαζί με μπαταρία.
Η Pinarello επέλεξε, σύμφωνα με λεγόμενα της, το πιο εξελιγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης της αγοράς: το Evation της Fazua.
Η προηγμένη σχεδίαση του συστήματος επιτρέπει την ομαλή ενσωμάτωση με το πλαίσιο του Nytro διατηρώντας καθαρές σχεδιαστικά γραμμές που δεν παραπέμπουν στα κλασικά πρότυπα των e-bikes.


Η σχεδίαση
Flat Back του κάτω σωλήνα έχει προσαρμοστεί στις απαιτήσεις ώστε να διατηρηθεί η αεροδυναμική απόδοση του πλαισίου ενώ η ασύμμετρη σχεδίαση που χαρακτηρίζει τα πλαίσια της Pinarello έχει επεκταθεί στο seat tube και στο top tube με τη δεξιά μεριά να είναι αισθητά φαρδύτερη από την αριστερή.
Ολόκληρο το σύστημα ηλεκτροκίνησης Evation της Fazua, μαζί με την μπαταρία, ζυγίζει μόλις 4.7 κιλά, νούμερο που το καθιστά από τα ελαφρύτερα συστήματα τη αγοράς.

Ο συνδυασμός του με το πανάλαφρο πλαίσιο – κατασκευασμένο από υλικό carbon Τ700 – και υψηλής ποιότητας περιφερειακά έχουν σαν αποτέλεσμα το συνολικό βάρος του Nytro να ανέρχεται στα 13 κιλά.
Εκτός όμως από τη σχεδιαστική υπεροχή και το χαμηλό βάρος, το σύστημα ηλεκτροκίνησης Evation διακρίνεται και για την απόδοση του. Τροφοδοτούμενο από μπαταρία 252Wh το σύστημα παρέχει στον αναβάτη μέγιστη υποβοήθηση 400W και 60Νm ροπής!
Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα υποβοήθησης σύμφωνα με τις ανάγκες του: no support (0 watts), breeze (125 watts), river (250 watts) και rocket (400 watts). Μια μικρή LED οθόνη, τοποθετημένη στο τιμόνι, ενημερώνει τον αναβάτη για το επιλεγμένο πρόγραμμα και την κατάσταση της μπαταρίας.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ιταλικής εταιρείας η αυτονομία της μπαταρίας μπορεί να εξασφαλίσει, στο «
rocket mode», την ανάβαση δύο βουνών πρώτης κατηγορίας (περίπου 20 με 25 ανηφορικά χλμ).
Φυσικά, όπως ορίζουν οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το σύστημα απενεργοποιείται και σταματάει να ασκεί υποβοήθηση όταν η ταχύτητα κίνησης υπερβεί τα 25χλμ/ώρα.
Από ένα μοντέρνο ποδήλατο δρόμου δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα υδραυλικά δισκόφρενα (Sram Force με δίσκους 160 χιλιοστών) που διασφαλίζουν ομαλή και άμεση επιβράδυνση σε όλες τις συνθήκες και οι περαστοί άξονες στα νύχια του πλαισίου και του πιρουνιού (12x100mm εμπρός και 12x142mm πίσω) που ενισχύουν την ακαμψία, προσδίδοντας ακρίβεια στο χειρισμό και σταθερότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr