ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

       ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ                                                          Καμάρι – Μέσα Γωνιά –Βόθωνα –Μεσσαριά-Μονόλιθος.

Απόσταση :         10km.
Ευκολία δρόμου: Μέτρια-εύκολη.
Χρόνος:                4-5 Ώρες. Μαζί και το μπάνιο !



Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το Καμάρι κάτω από τον βράχο της αρχαίας Θήρας και δίπλα από τα γαλανά  νερά  του Αιγαίου πελάγους.

 


Στην αρχή θα περάσουμε από τον παραλιακό πεζόδρομο, κατόπιν μέσα από το χωριό Καμάρι στρίβοντας αριστερά στην DOM CAFÉ , και ακολουθώντας τον κάθετο κεντρικό δρόμο θα στρίψουμε μετά την κεντρική εκκλησία του χωριού δεξιά, προς τον κεντρικό δρόμο για το παλιό χωριό, όπου μετά από ένα χιλιόμετρο, θα δούμε την Εκκλησία της Επισκοπής που ιδρύθηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Αλέξιο Α’ Κομνηνό. Το Βυζαντινό μαρμάρινο τέμπλο της, αποτελεί σπάνιο δείγμα λιθογλυπτικής, συνδυασμένης με κηρομαστίχη.


Οι τοιχογραφίες χρονολογούνται από το 1100 μ.Χ. περίπου.


Αφού δούμε την εκκλησία θα περάσουμε μέσα από το Παλιό χωριό, βλέποντας την λαϊκή αρχιτεκτονική του, και θα κατηφορίσουμε για να δούμε δυο παλιές Κάναβες του χωριού δοκιμάζοντας και λίγο τοπικό κρασί .


Παίρνοντας και πάλι τον δρόμο φτάνουμε σε μια μικρή γέφυρα και περνώντας αριστερά ,ανηφορίζουμε στο αγροτικό χωριό Βόθωνας, όπου τα σπίτια του είναι κτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές της χαράδρας. Εκεί θα δούμε μια ακόμα εκκλησία την Παναγία Σεργιανή που είναι σκαμμένη μέσα στο μαλακό ηφαιστειακό χωμάτινο υλικό που έπεσε στο χωριό πριν από 3500 χρόνια!


Σε αυτή την σπηλιά, θα δούμε πως οι χωρικοί ,την είχαν μετατρέψει την εποχή των κουρσάρων σε οχυρό και με το κανόνι που είχαν τοποθετήσει μέσα σ’αυτή, χτυπάγανε τους πειρατές ,προστατεύοντας τον Βόθωνα.

Φτάνοντας στο τέλος της χαράδρας θα ανέβουμε μαζί με τα ποδήλατα μερικά σκαλοπάτια συναντώντας τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στο δρόμο της Μεσσαριάς.


Εκεί θα επισκεφτούμε το πιο όμορφο κτίριο του χωριού, θαυμάζοντας την νεοκλασική αρχιτεκτονική του.


Έχοντας τώρα τον δρόμο κατηφορικό, θα επισκεφτούμε την πιο αμμώδη παραλία του νησιού, τον Μονόλιθο, κάνουμε μπάνιο πίνοντας κάτι δροσερό.


Μετά το μπάνιο επιστρέφουμε κάτω από τον δρόμο του αεροδρομίου στο Καμάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr