Συμβουλές για να μην μείνετε... πεζοί



Για να να χαίρεστε το αγαπημένο σας ποδήλατο θα πρέπει να λάβετε προφυλάξεις, τις οποίες αν ακολουθήσετε πιστά, αυξάνετε τις πιθανότητες να παραμείνετε περήφανοι ιδιοκτήτες του δικύκλου σας. Σας παρουσιάζουμε τις οδηγίες που προτείνουν η Ελληνική Αστυνομία και ποδηλατικές ομάδες για την ασφαλή φύλαξη ποδηλάτων:
  1. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρό και ποιοτικό λουκέτο για το κλείδωμα του ποδηλάτου σας.
  2. Κλειδώστε «σφιχτά» το ποδήλατό σας, ώστε να είναι δύσκολο να μετακινηθεί, όταν είναι σταθμευμένο.
  3. Κλειδώστε τους δύο τροχούς και το μεταλλικό πλαίσιο σε ένα σταθερό, ακίνητο αντικείμενο, που δεν μπορεί να κοπεί.
  4. Ασφαλίστε την κλειδαριά σας, ώστε να μην ακουμπά στο έδαφος ή στο πεζοδρόμιο, όπου μπορεί να σπάσει ή να σφυρηλατηθεί.
  5. Μην αφήνετε το ποδήλατό σας στο ίδιο σημείο κάθε μέρα.
  6. Αν μπορείτε, προτιμήστε να παίρνετε το ποδήλατο μέσα στο σπίτι ή το διαμέρισμά σας.
  7. Καταγράψτε τον αριθμού πλαισίου του ποδηλάτου σας, εφόσον υπάρχει.
  8. Κάντε κάποια τυχαία σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το ποδήλατό σας, αν κλαπεί, κοντά στο τιμόνι, κάτω από τον λαιμό της σέλας, πάνω ή κάτω από τα πεντάλ ή στην πίσω ρόδα.
  9. Παρκάρετε το ποδήλατό σας σε εμφανή θέση, ώστε να είναι ορατό σε περίπτωση που κάποιος προσπαθεί να το κλέψει.
  10. Χρησιμοποιήστε καθορισμένους χώρους στάθμευσης ποδηλάτων.
  11. Να ελέγχετε αν ο στύλος οδικής σήμανσης που έχετε κλειδώσει το ποδήλατο, μπορεί να βγει από το έδαφος.
  12. Για να είστε σε θέση να προφυλάξετε καλύτερα το ποδήλατό σας από επίδοξους ληστές, θα ήταν καλό να γνωρίζετε τους πιο συνηθισμένους τρόπους που χρησιμοποιούν οι κλέφτες για να πάρουν τα ποδήλατα.
  13. Αρκετές ομάδες ποδηλατών συνιστούν την απόκτηση συσκευής GPS με την οποία θα μπορείτε να εντοπίσετε την τοποθεσία του κλεμμένου ποδηλάτου, ενώ μετά την κλοπή καλό είναι να το διαδώσετε στο Διαδίκτυο με φωτογραφία και χαρακτηριστικά.
  14. Συνήθως, η επιλογή ενός δικύκλου δεν είναι τυχαία, αλλά έχει «σταμπαριστεί» αρκετές μέρες πριν. Αν έχετε ρουτίνα που ακολουθείτε και αφήνετε το ποδήλατο στο ίδιο σημείο κάθε μέρα για αρκετές ώρες, γίνεται στόχος.
  15. Οι κλέφτες εκμεταλλεύονται τον ενδιάμεσο κενό χώρο μεταξύ της κλειδαριάς και του σκελετού για να τοποθετήσουν εργαλείο διάρρηξης.
  16. Εχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις που συνεργός του κλέφτη απασχολεί τον ιδιοκτήτη, ώστε να χάσει από το οπτικό του πεδίο το ποδήλατο.
  17. Οι κλέφτες κλέβουν μερικώς το ποδήλατο, τα διάφορα μέρη κι εξαρτήματα του ποδηλάτου τα οποία δεν κλειδώσαμε ή ξεχάσαμε επάνω. Επίσης, αφαιρώντας τις ρόδες ακινητοποιούν το ποδήλατο ώστε να επιστρέψουν αργότερα για να το κλέψουν ολόκληρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr