Ποδηλατώ καταγράφοντας την διαδρομή με το GPS.




Σήμερα οι δορυφόροι δίνουν την δυνατότητα σε όλους μας ,να έχουμε πρόσβαση σε διάφορα βοηθήματα όπως για παράδειγμα  να βρίσκουμε εύκολα μια διεύθυνση  οδηγώντας  το αυτοκίνητό μας, έχοντας φωνητική καθοδήγηση ,από τα λεγόμενα  GPS.
   Τώρα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κινητά αφής , με τα οποία μπορούμε να κατεβάσουμε διάφορες εφαρμογές, οι οποίες μας βοηθούν να γυμναζόμαστε καλύτερα και είναι  σαν να έχουμε έναν προσωπικό γυμναστή μαζί μας σε κάθε είδους  δραστηριότητα.
Για εμάς που μας αρέσει η ποδηλασία υπάρχουν τα εξής βοηθήματα που μπορούμε να κατεβάσουμε στο κινητό μας:
http://runkeeper.com  , http://www.sports-tracker.com  και το πιο καλό κατά την γνώμη μου  http://www.runtastic.com .
Όλα αυτά δίνονται δωρεάν από τον πάροχο τους και υπάρχει -αν κάποιος θέλει -και η  επέκταση τους σε professional , με μια ετήσια συνδρομή.

 

Για να δούμε τι ακριβώς κάνουν, καταρχήν πριν ξεκινήσουμε την ποδηλασία , θα πρέπει να τα ενεργοποιήσουμε στο κινητό μας και να ορίσουμε το είδος του αθλήματος που θα γυμναστούμε στην περίπτωση  μας διαλέγουμε cycling.

 Ξεκινάμε να ποδηλατούμε έχοντας το κινητό στην τσέπη μας η στην πάνω μπάρα του ποδηλάτου μας . Από την στιγμή αυτή δεν έχουμε να σκεπτόμαστε τίποτα μια και το πρόγραμμα θα κάνει μόνο του την καταγραφή της διαδρομής πάνω στο χάρτη της Google ,θα μετρήσει με μεγάλη ακρίβεια  την απόσταση που θα διανύσουμε, την ταχύτητα , το μέσο όρο κίνησης του ποδηλάτου, τις θερμίδες που θα καταναλώσουμε , την διαφορά του υψομέτρου που θα κινηθούμε , στατιστικές , ρεκόρ και πολλά άλλα .
Μπορούμε αν θέλουμε να έχουμε και φωνητική ενημέρωση  όλων των παραπάνω καθώς κάνουμε ποδήλατο, βαδίζουμε η τρέχουμε κλπ .
Όταν στο τέλος επιστέψουμε στο σπίτι μας , σταματάμε το πρόγραμμα και στέλνουμε στο διαδίκτυο το αποτέλεσμα της δραστηριότητας.
Έτσι έχοντας ένα από αυτά τα προγράμματα , μπορούμε να καταγράφουμε τις διαδρομές που κάθε φορά κάνουμε , να τις επεξεργαζόμαστε στο PC ,να τις στέλνουμε στους φίλους μας μέσω  facebook  και γενικά να διατηρούμε ένα αρχείο με την γυμναστική που κάνουμε σε κάθε μέρος του κόσμου.
Μετά από λίγο καιρό είμαι σίγουρος ότι θα γίνει αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινής σας γυμναστικής.  
 Κωνσταντίνος Νταβαρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr