Ποδηλασία εναντίον Πάρκινσον!
Η τεχνολογία δίνει λύσεις και αισιοδοξία σε ασθενείς που πάσχουν από Πάρκινσον.
Οι άνθρωποι αυτοί θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν ένα στατικό πλην όμως αγωνιστικό ποδήλατο. Μέσω ενός λογισμικού εικονικής πραγματικότητας η διαδρομή τους απεικονίζεται μπροστά τους και φαντάζει σαν να μετέχουν οι ίδιοι στον ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας. Σύμφωνα με την ιατρική ομάδα του πανεπιστημίου Ράντμπαουντ στην Ολλανδία, η άσκηση αυτή βοηθά στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου.
«Οι ασθενείς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ποδήλατο σε εξωτερικό χώρο, αλλά δεν θα ήταν σε θέση να σταματήσουν, γιατί θα έπεφταν κάτω λόγω της αστάθειας που έχουν. Φανταστείτε ότι οι ασθενείς που πάσχουν από Πάρκινσον χρειάζονται στο περπάτημα ένα ή δύο άτομα για υποστήριξη. Όταν όμως ποδηλατούν, μπορούν εύκολα να κινηθούν και αυτό είναι ένα μικρό θαύμα. Προσπαθούμε να εστιάσουμε την προσοχή μας στον αποφασιστικό παράγοντα της έρευνας. Είδαμε ότι η εμπλοκή του ασθενή στο παιχνίδι του δίνει μεγάλο κίνητρο. Αυτό είναι ενδιαφέρον και για την θεραπεία του ασθενούς σε μακροπρόθεσμη βάση», υποστηρίζει με ενθουσιασμό ο ερευνητής Χανς Φαν Μπάρεν.

Υπό κανονικές συνθήκες οι κινήσεις των ανθρώπων που πάσχουν από τη νόσο είναι αργές και αδέξιες. Οι επιστήμονες, ωστόσο, διαπίστωσαν ότι ακόμη και οι ασθενείς που έχουν συμπτώματα ακαμψίας, βραδυκινησίας και αστάθειας μπορούν χωρίς βοήθεια να κάνουν πεντάλ με αυτοπεποίθηση και απόλυτη ασφάλεια, από τη στιγμή που θα βρεθούν πάνω σε ποδήλατο. Σύμφωνα με τις έρευνες η άσκηση αυτή βοηθά σε πολύ μεγάλο βαθμό στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της νόσου.
Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχει ήδη πραγματοποιήσει την σχετική μελέτη και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η έντονη ποδηλασία ενισχύει την περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την κίνηση. Οι ερευνητές εξετάζουν ήδη με μεθόδους εικονικής πραγματικότητας την ωφέλιμη επίδραση της ποδηλασίας στην θεραπεία της κατάθλιψης και ιδιαίτερα της παιδικής παχυσαρκίας.
πηγή: euronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr