Hλεκτρικό ποδήλατο χωρίς αλυσίδα!Σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά ένα νέο ηλεκτρικό ποδήλατο, το οποίο δεν έχει μόνο μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά μπορεί να “διπλωθεί” στα τρία και να μεταφερθεί εύκολα χάρη στο πολύ μικρό του βάρος.
Το ποδήλατο είναι ιδανικό όχημα για “καθαρές” αστικές μετακινήσεις και συνδυαστικά με την ηλεκτρική υποβοήθηση μπορεί να συμβάλλει στον περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου.
Παρόλα αυτά, το μέγεθος του ποδηλάτου συχνά λειτουργεί αποτρεπτικά στη χρήση του συνδυαστικά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Το νέο ηλεκτρικό ποδήλατο JiveBike παρέχει υψηλές επιδόσεις σε κανονικό μέγεθος με πτυσσόμενο σκελετό, ιδιότητα που το καθιστά ιδανικό για μεταφορά σε λεωφορεία, βαγόνια του Μετρό, ακόμα και το χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου.
Έχει αυτονομία ηλεκτροκίνησης-ποδηλασίας 30 χιλιομέτρων, μέγιστη ταχύτητα 24 χλμ/ώρα και χρόνο φόρτισης δύο ώρες.
Όταν η μπαταρία αδειάσει υπάρχουν πάντα τα πετάλια του ποδηλάτου.
Ο αναβάτης μπορεί ακόμα να τοποθετήσει το “έξυπνο” κινητό του στο τιμόνι του ποδηλάτου και να το συγχρονίσει με το JiveBike μέσω Bluetooth είτε για να παρακολουθεί το επίπεδο της μπαταρίας με μια ειδική εφαρμογή είτε για να συμβουλευτεί τον ψηφιακό χάρτη για οδηγίες.
Ένα ακόμα πλεονέκτημα του ποδηλάτου είναι ότι έχει έναν πλήρως εγκιβωτισμένο μηχανισμό μετάδοσης κίνησης χωρίς αλυσίδα, ο οποίος υποτίθεται ότι δεν χρειάζεται συντήρηση (παρά μόνο λίπανση μια φορά το χρόνο).
Ο μηχανισμός μετάδοσης κίνησης είναι ξεχωριστός από τον σκελετό και παράλληλα με τα φτερά στους τροχούς διασφαλίζει ότι τα ρούχα του αναβάτη θα παραμείνουν καθαρά ακόμα και σε υγρούς ή λασπερούς δρόμους.
Μεγάλο μειονέκτημα του Live Bikeείναι φυσικά η τιμή του που θα ξεπεράσει τα 1600 Ευρώ. πηγή:econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr