Το ποδήλατο που δεν κλέβεται!Τρεις φοιτητές από τη Χιλή κατασκεύασαν το ποδήλατο που δεν κλέβεται. Αφού έζησαν με τη σειρά τους, όπως πολλοί ποδηλάτες την απογοήτευση της απώλειας ενός ποδηλάτου, κάθισαν και μαζί να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα που θα τα προστατεύει με καλύτερο τρόπο.
Το σχέδιο τους περιλαμβάνει έναν ιδιαίτερο σκελετό, το κάτω κομμάτι του οποίου «σπάει» στα δυο, ανοίγει στο πλάι αγκαλιάζοντας την κολώνα του δρόμου, ενώ δένει με το σωλήνα από τη σέλα.
Το Yerka, όπως το ονομάζουν οι εφευρέτες του, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πρωτότυπη φάση και θα βγει στην παραγωγή τον επόμενο χρόνο, με τιμή που ακόμα δεν έχει οριστεί, αλλά αναμένεται να κυμανθεί από 400 έως 1.000 δολάρια.
Ωστόσο, υπήρξαν και αρκετοί επικριτές αυτού του εγχειρήματος, οι οποίοι με τη σειρά τους ισχυρίζονται ότι έχει ένα αδύνατο σημείο που είναι η κλειδαριά.
Υποστηρίζουν ότι ένας κλέφτης θα μπορούσε να την ανοίξει πολύ εύκολα ή ακόμα θα μπορούσε να αρκεστεί στο τιμόνι και τις ρόδες, αφήνοντας απλά το σκελετό γυμνό. Ακόμα και να μην το πάρει, με μια κλωτσιά θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά, αφήνοντας το ποδήλατο σε άσχημη κατάσταση για το ιδιοκτήτη του.
Όσον αφορά το πρώτο, δηλαδή την κλειδαριά, οι μηχανικοί από τη Χιλή βρίσκονται στη διαδικασία εξέλιξης ενός συναγερμού, με κωδικό ο οποίος θα περνάει στο smartphone. Όσον αφορά τις ζημιές, αυτές μπορεί να γίνουν έτσι και αλλιώς, αφού αν κάποιος αποφασίσει απλώς να καταστρέψει κάτι, δεν μπορεί να τον σταματήσει τίποτα.
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr