22 καλές και έυκολες πράξεις για το σώμα σας!

Όλοι θέλουμε να νιώθουμε καλά με το σώμα μας, αλλά ποιος έχει την πολυτέλεια χρόνου για να αναδιοργανώσει πλήρως τον τρόπο ζωής του ώστε να το καταφέρει;
Κι όμως, δεν χρειάζεται να αφιερώσετε παρά λίγα λεπτά για να εφαρμόσετε τις παρακάτω εύκολες και γρήγορες συμβουλές για καλύτερη φυσική κατάσταση και ψυχολογική διάθεση.
1. Δοκιμάστε το τρικ των 10 δευτερολέπτων για τέλειους κοιλιακούς. Αναπνέοντας κανονικά, ρουφήξτε την κοιλιά σας προς τα πίσω και παραμείνετε έτσι για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την κίνηση αρκετές φορές μέσα στην ημέρα, σφίγγοντας συγχρόνως τους μυς του περινέου (είναι οι μύες που βρίσκονται πολύ χαμηλά στην κοιλιά, κάτω από το ύψος της λεκάνης) για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Έχετε ένα λεπτό; Πιείτε ένα ποτήρι νερό. Ακόμη και 2% πτώση της συνιστώμενης ποσότητας νερού στον οργανισμό είναι ικανή να επιφέρει τα πρώτα συμπτώματα αφυδάτωσης, όπως πονοκεφάλους. Και επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Γιούτα, όσο λιγότερο νερό πίνετε, τόσο πιο αργά καίτε θερμίδες.

3. Το μυστικό για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση πιο γρήγορα κρύβεται στα διαλείμματα. Όποια μορφή καρδιο-αναπνευστικής άσκησης κι αν κάνετε –τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο, περπάτημα– πιέστε  τον εαυτό σας να βγει από τους συνηθισμένους του ρυθμούς και ασκηθείτε πιο έντονα για ένα λεπτό. Στη συνέχεια, επιστρέψτε στο χαλαρό στιλ για 60 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε δέκα φορές, περνώντας από τη μια μορφή άσκησης στην άλλη εναλλάξ.
4. Ενημερωθείτε για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αντίθετα με άλλες μορφές καρκίνου, ο συγκεκριμένος
δεν είναι κληρονομικός, αλλά προκαλείται από τον Ιό των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV) και μεταδίδεται μέσω της σεξουαλικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της απλής δερματικής επαφής των γενητικών οργάνων. Σύμφωνα με έρευνες, ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με τεστ Παπανικολάου, σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό ενάντια στον καρκίνο του τραχήλου, μπορούν να μειώσουν την πιθανότητα ανάπτυξής του κατά 94%. Αφιερώστε, λοιπόν, λίγο χρόνο για να ενημερωθείτε και συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας.
5. Αποχαιρετίστε τα light αναψυκτικά. Ερευνητές της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν καθημερινά 2-3 κουτάκια ανθρακούχων ροφημάτων με προσθήκη τεχνητών γλυκαντικών ουσιών παρουσιάζουν 30% μείωση της ηπατικής λειτουργίας.
6. Πλύντε τα χέρια σας! Ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν είναι. Οι ειδικοί το λένε ομόφωνα: Είναι το πιο αποτελεσματικό προληπτικό μέτρο που μπορείτε να λάβετε για να αποτρέψετε τη διάδοση των ιών της γρίπης και του κοινού κρυολογήματος.
7. Έχετε τις μαύρες σας; Ώρα να ιδρώσετε! Η άσκηση θεωρείται, σύμφωνα με τoυς ειδικούς, το πιο αποτελεσματικό φάρμακο απέναντι στην «πεσμένη» διάθεση. Είκοσι λεπτά άσκησης είναι αρκετά για να βελτιωθεί η διάθεσή σας για 12 ολόκληρες ώρες!
8. Για βαθύ, ποιοτικό ύπνο, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιό σας είναι εντελώς σκοτεινό. Το φως από την τηλεόραση, τον υπολογιστή, το τηλέφωνο ή τις λάμπες του δρόμου μπλοκάρει την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης του ύπνου, στον εγκέφαλο και διαταράσσει τον ύπνο.
9. Ζυγίστε την τσάντα σας. Οτιδήποτε ζυγίζει περισσότερο από 1,5 κιλό ασκεί υπερβολική, ανομοιογενώς καταμερισμένη πίεση στην πλάτη σας. Αφαιρέστε αντικείμενα που δεν χρειάζεστε και φροντίστε να εναλλάσσετε τακτικά την τσάντα σας από τον έναν ώμο στον άλλο, για να μην επιβαρύνετε μόνο τη μία πλευρά.
10. Πιείτε πράσινο τσάι πριν την άσκηση, αντί για συσκευασμένα ενεργειακά ποτά που περιέχουν ζάχαρη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το πράσινο τσάι περιέχει μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία, την επιγαλλοκατεχίνη (γνωστή και ως EGCG), που αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου που χρησιμοποιεί το σώμα. Το αποτέλεσμα; Πιο έντονη άσκηση, για περισσότερη ώρα.
11. Για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας, γεμίστε το πιάτο σας με ψάρι, πράσινα λαχανικά και φυτικά λιπαρά. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Ολλανδία, οι γυναίκες που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν.
12. Πάσχετε από προεμμηνορροϊκό σύνδρομο; Πάρτε συμπληρώματα διατροφής με μαγνήσιο και βιταμίνη Β6. Έρευνες έχουν δείξει ότι θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις κρίσεις άγχους και τις αυξομειώσεις στη διάθεσή σας μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα.
13. Φοράτε αντηλιακό όλο τον χρόνο. Η ένταση της ακτινοβολίας UVB αυξομειώνεται στη διάρκεια του έτους, ανάλογα με τις εποχές, αλλά οι ακτίνες UVA –που σχετίζονται με τον καρκίνο του δέρματος και την πρόκληση γήρατος– είναι βλαβερές όλο τον χρόνο, ακόμη και όταν δεν το αντιλαμβάνεστε, γι’ αυτό επιλέξτε ενυδατική κρέμα προσώπου και χεριών με SPF 15.
14. Νιώθετε πεσμένη μετά από μια έντονη νύχτα με μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ; Φάτε σπαράγγια. Θα βοηθήσουν το σώμα σας να μεταβολίσει πιο γρήγορα το αλκοόλ, ενισχύοντας τη λειτουργία των ηπατικών ενζύμων.
15 .Κάντε σεξ το πρωί, μόλις ξυπνήσετε. Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ανεβάζοντας τα επίπεδα των αντισωμάτων που προφυλάσσουν τον οργανισμό από λοιμώξεις. Επιπλέον, κατά την ερωτική επαφή απελευθερώνεται η χημική ουσία οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της ευφορίας, που κάνει τα ζευγάρια να νιώθουν πιο αγαπημένα όλη την ημέρα.
16. Εξασκήστε αυτοσχέδια ρεφλεξολογία. Χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη του χεριού σας, κάντε μασάζ στον αντίχειρα του άλλου χεριού προς όλες τις κατευθύνσεις. Αυτή η κίνηση χαλαρώνει τους μυς του κεφαλιού και του αυχένα και μειώνει την ένταση σε αυτά τα σημεία.
17. Επισκεφτείτε την τουαλέτα μετά το σεξ. Η ούρηση βοηθάει στην απομάκρυνση βακτηριδίων που τυχόν έχουν μεταφερθεί στην ουρήθρα σας κατά τη διάρκεια της επαφής και σας προφυλάσσει από μολύνσεις και ουρολοιμώξεις.
18. Δοκιμάστε τη στάση του… λωτού, αν θέλετε να χάσετε βάρος. Οι άνθρωποι που κάνουν τουλάχιστον μία ώρα γιόγκα την εβδομάδα έχουν πολλές περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος σε σχέση με όσους ακολουθούν άλλου είδους σωματικές δραστηριότητες αντίστοιχης έντασης, σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Διαιτολογίας.
19. Χάστε βάρος χωρίς προσπάθεια, προσθέτοντας τσίλι ή κάποιο άλλο πικάντικο συστατικό στο φαγητό σας. Χάρη στην ενεργοποίηση του μηχανισμού της θερμογένεσης, οι θερμίδες που καταναλώνονται μαζί με συστατικά όπως το κόκκινο πιπέρι ή το τζίντζερ μετατρέπονται σε θερμότητα αντί για λίπος. Και επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση κόκκινης πιπεριάς μπορεί να μειώσει την όρεξή σας ανάμεσα στα γεύματα.
20. Τεντώστε τους ιγνυακούς σας τένοντες, τους μυς δηλαδή που βρίσκονται στο πίσω μέρος των μηρών σας. Σφιχτοί και άκαμπτοι μύες συνεπάγονται μελλοντικά προβλήματα στη μέση και την πλάτη, ειδικά αν περνάτε τη μέρα σας καθισμένη σε ένα γραφείο. Κάθε μέρα, μετά από ένα ζεστό μπάνιο ή ένα γρήγορο περπάτημα, καθίστε στο πάτωμα με τεντωμένα τα πόδια μπροστά και σκύψτε για να πιάσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας.
21. Μην πλένετε τα δόντια σας αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφών ή ποτών, όπως φρούτα ή κρασί. Το σμάλτο των δοντιών σας γίνεται πιο μαλακό και ευπαθές για περίπου 20 λεπτά μετά την κατανάλωση των συγκεκριμένων τροφών.
22. Σκάστε ένα χαμόγελο …ειδικά αν δεν έχετε καθόλου όρεξη να κάνετε κάτι τέτοιο. Πρόσφατη έρευνα του Βρετανικού Ιδρύματος Οδοντικής Υγείας έδειξε ότι αυτή η απλή κίνηση είναι αρκετή για να ανεβάσει άμεσα τη διάθεσή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr