Μικρά μυστικά πριν την ποδηλασία!


Διατάσεις
Αφιερώνοντας μερικά λεπτά για προθέρμανση και διάταση των μυών και των αρθρώσεών μας, αυξάνεται η επίδοσή μας και βοηθάει στην πρόληψη των τραυματισμών: 10 λεπτά χαλαρής ποδηλασίας για προθέρμανση και περίπου ο ίδιος χρόνος στο τέλος της άσκησης για αποθεραπεία.
Εξειδικευμένες διατάσεις (πόδια, πλάτη, γλουτοί) τονώνουν και ξεκουράζουν τα μέρη του σώματος που ήταν σε διαρκή κίνηση κατά την άσκηση. Όταν κάνετε διατάσεις, είναι καλύτερα να μένετε στην κάθε διάταση για λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να πιέζετε με δύναμη και απότομα, που ήταν η τάση παλιότερα αλλά μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη στους τένοντες.

Οι διατάσεις είναι ακόμα πιο σημαντικές για ποδηλάτες που κάνουν ποδηλασία στο βουνό, γιατί η γκάμα των κινήσεων και η χρήση διαφορετικών σημείων του σώματος είναι μεγαλύτερη στην ποδηλασία στο βουνό παρά στην ποδηλασία στο δρόμο.    
 Η ξεκούραση είναι και αυτή μέρος της προπόνησης
Πρέπει να αποφεύγετε την υπερ-προπόνηση. Υπάρχουν πολλοί αρχάριοι ποδηλάτες που φτάνουν στα όρια της αντοχής τους, νομίζοντας ότι μπορούν να το αντέξουν χωρίς να γνωρίζουν τα πραγματικά όρια της δύναμής τους. Πρέπει να σκέφτεστε την ανάκτηση μετά των αγώνα και να συμπεριλαμβάνετε πάντα ξεκούραση στην εβδομαδιαία σας προπόνηση.
Η προπόνηση εφτά μέρες την εβδομάδα δεν είναι το καλύτερο πράγμα για τον ποδηλάτη. Σαν συστηματικός ποδηλάτης, πρέπει να αφήνετε τους μυς σας και το αναπνευστικό σας σύστημα να ξεκουράζονται, αφήνοντας τουλάχιστον μια μέρα ξεκούρασης μέσα στην εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr