Ποδήλατο πάνω σε παγόδα.

Όλη η ιδέα βασίζεται στο ότι μία «πλατύγυρη» οροφή είναι απαραίτητη σε τροπικά κλίματα σαν εκείνο του Hainan της Κίνας, μια και η σωστή σκίαση είναι το καλύτερο μέσο για τον δροσισμό ενός ημιυπαίθριου χώρου. Έτσι το αρχιτεκτονικό γραφείο NL architects, με έδρα το Amsterdam, που ανέλαβε να σχεδιάσει ένα αναψυκτήριο σε πάρκο του Hainan σκέφτηκε να την αξιοποιήσει, προσφέροντας την σε ποδηλάτες, για προπόνηση. Η απόφαση αυτή αντέστρεψε τελικά τα «ειδικά βάρη» και έτσι το πρότζεκτ, που ονομάστηκε «bicycle club» (δηλαδή, «λέσχη ποδηλάτου») μετατράπηκε σε μικρό υπέργειο ποδηλατοδρόμιο με αναψυκτήριο στο ισόγειο.
Το ενδιαφέρον της σύνθεσης εντοπίζεται στις κλίσεις που αποκτά η «πλατφόρμα» του ποδηλατοδρομίου, οι οποίες, όπως διακρίνεται καλύτερα στο σχέδιο της τομής του κτιρίου, είναι ανάλογες εκείνων των σκεπών μιας παραδοσιακής κινέζικης παγόδας.
Οι ποδηλάτες ανεβαίνουν στον όροφο όπου θα προπονηθούν, από δύο σκάλες με χαμηλά και πλατιά σκαλοπάτια (τόσο χαμηλά και πλατιά που μπορούν να τα ανεβοκατεβαίνουν και καβάλα στο ποδήλατό τους). Κατά τα άλλα, το αναψυκτήριο που είναι κλειστό γύρω-γύρω με τζάμια, τα οποία ανοιγοκλείνουν, περιλαμβάνει τις απαραίτητες τουαλέτες για το κοινό, καθώς και γραφείο ενοικίασης ποδηλάτων, για όσους ξαφνικά εμπνευστούν ότι θέλουν να ξεμουδιάσουν στην κουρμπαριστή ταράτσα του.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που θα λέγαμε ένα «χάρμα οφθαλμών»: μια κατασκευή ελαφριά, σχεδόν διάφανη, στο πνεύμα του γένους κτισμάτων που ονομάζεται «εξοχικό περίπτερο» και με γοητευτικές καμπύλες.
Πηγή: www.Coolspotting.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr