3ος ο Περικλής Ηλίας στο 2ο ετάπ που τερμάτισε στη Σπάρτη.


3ος ο Περικλής Ηλίας στο 2ο ετάπ  που τερμάτισε στη Σπάρτη.
3ος στη γενική ο Γιάννης Ταμουρίδης με 56’’ διαφορά από τον πρώτο Ρόμπερτ Βρέτσερ.
Ο Χάρης Καστραντάς 1ος στην κατηγορία νέων αθλητών.
Οι Έλληνες Ποδηλάτες αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές του 18ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας καθώς ο αγώνας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μετά την τρίτη θέση του Γιάννη Ταμουρίδη στο πρώτο ετάπ, η ομάδα της S.PTableware είδε σήμερα στη Σπάρτη τον Περικλή Ηλία να παίρνει την τρίτη θέση τερματίζοντας στο 2ο εταπ στη Σπάρτη σε 3ώρες 28λεπτά και 55 δεύτερα που ήταν και ο χρόνος του πρώτου. Και οι δύο αθλητές υποστηρίζονται από το ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.  Νικητής του 2ου ετάπ αναδείχθηκε ο 30χρονος Ενρίκο Ρόσι της Meridiana με μέση ωριαία ταχύτητα 38,197χλμ ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ισπανός  Σαλβαντόρ Γκουαρντιόλα Τόρα της Ελληνικής ομάδας GIOS –DEYSERKASTRO
ΤΟ 2ο ΕΤΑΠ
Στο 2ο ετάπ απόστασης 133 χλμ από το Λεωνίδιο στη Σπάρτη οι 85 αθλητές που συνεχίζουν τον αγώνα, ξεκίνησαν με λιακάδα αλλά στην πορεία συνάντησαν βροχή, ακόμη και καταιγίδα με δυνατό αέρα.
Η τακτική της S.PTableware να κρατήσει τον leader Γιάννη Ταμουρίδη πίσω, και να βγάλει μπροστά τον Περικλή Ηλία αποδείχθηκε σοφή, καθώς ο πρωταθλητής του mountainbike ανταποκρίθηκε στις δύσκολες απαιτήσεις και ανταμείφθηκε με την τρίτη θέση στο ετάπ όπου τερμάτισαν 84 ποδηλάτες.
Ο Γιάννης Ταμουρίδης που κατέλαβε τη 15η θέση στο ετάπ διατηρεί την τρίτη θέση της γενικής ατομικής κατάταξης του Γύρου στην οποία προηγείται ο Ρόμπερτ Βρέτσερ της VORALBERG               με συνολικό χρόνο 6ώρες και 38 λεπτά.
Στη δεύτερη θέση της γενικής βρίσκεται ο Ιταλός (δεύτερος Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο) Ντάβιντε Ρεμπελίν με 4 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ ο  Ταμουρίδης απέχει 56 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο.
Η Ελλάδα διακρίνεται στο Γύρο και με το νέο αίμα της ποδηλασίας καθώς τη λευκή φανέλα του προπορευόμενου αθλητή της γενικής διατήρησε η Ελληνική ομάδα GIOS-DEYSERLEONKASTRO με τον 21χρονο Χάρη Καστραντά να παίρνει την 7η θέση στο ετάπ της Σπάρτης και να  βρίσκεται 12ος στη γενική κατάταξη του Γύρου με το Γιώργο Μπούγλα μια θέση πιο κάτω.
Από τις Ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισαν ακόμη ο Γιώργος Μπούγκλας της GIOS-DEYSERLEONKASTRO που ήταν 10ος και ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης της Εθνικής Ομάδας της Ελλάδας-ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ο οποίος τερμάτισε στην 14η θέση.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ
Εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξε η Σπάρτη στον τερματισμό του 2ουου ετάπ του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ.
Ο Δήμος Σπαρτιατών και ο Αθλητικός του Οργανισμός διοργάνωσαν μια άρτια εκδήλωση υποδοχής των αθλητών που συνοδεύτηκε από την παρουσία εκατοντάδων μαθητών σχολείων της περιοχής καθώς και μικρών ποδηλατών του Σπαρτιατικού Γ.Σ.
Τα παιδιά έδειξαν με πολλούς τρόπους τη λατρεία τους για το ποδήλατο και οι διοργανωτές τους αντάμειψαν προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα του Γύρου, προσφορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης.
Η περιφέρεια Πελοποννήσου και το κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση και υπογράμμισαν τη στήριξή τους σε διοργανωτές και αγωνιζόμενους, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της τροχαίας Σπάρτης για την ασφαλή διεξαγωγή τόσο της λαϊκής ποδηλατοδρομίας που προηγήθηκε με εκκίνηση στο κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης, όσο και τον τερματισμό του ετάπ.
Στην εκδήλωση της υποδοχής ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Σπαρτιατών κ. Σταύρος Αργειτάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπαρτιατών κ. Λεωνίδας Καράντζαλης, ο Διευθυντής του καταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπάρτης κ. Ηλίας Καλογερόπουλος, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κα Βιβή Σίδερη,  ο Πρόεδρος της Ε.ΟΠ κ. Αθανάσιος Τερζής και ο Ταμίας  και Πρόεδρος του Σπαρτιατικού Γ.Σ κ. Παναγιώτης Πριστούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr