Ο Γύρος της Αδριατικής με ποδήλατο κατά της κρίσης!«Υπάρχουν στόχοι ζωής. Υπάρχουν διέξοδοι στα προβλήματα, αρκεί να δεις τα πράγματα μέσα από άλλη οπτική. Τα πραγματικά αδιέξοδα έχουν να κάνουν με την υγεία και τον άνθρωπο». Με αυτή τη φράση περιγράφει την φιλοσοφία του ο ποδηλάτης Χρήστος Χρήστου, ο οποίος μαζί με τον φίλο του, Γιώργο Χειμώνα ξεκίνησαν, νωρίς το πρωί, να κάνουν συμβολικά τον γύρο της Αδριατικής με ποδήλατο, για να μεταφέρουν κοινωνικά μηνύματα.

Στις έξι τα ξημερώματα, οι δύο ποδηλάτες πέρασαν τον συνοριακό σταθμό Μαυρομάτι της Θεσπρωτίας με την Αλβανία και πρώτος σταθμός του αναμένεται να είναι, το απόγευμα, η Αυλώνα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν είναι Τίρανα, Μπαρ, Ντουμπρόβνικ, Σπλιτ, Ριέκα, Τεργέστη, Ανκόνα και θα καλύψουν 2000 χιλιόμετρα, σε περίπου 20 ημέρες.

Όπως λέει ο Χρήστος Χρήστου, λόγω της οικονομικής κρίσης αντιμετώπισε οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα ως εργολάβος δημοσίων έργων, όμως, τελικά είδε «πως δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν δεις τις καταστάσεις από διαφορετική οπτική. Βάζεις στόχους και τα καταφέρνεις».


Μάλιστα, μας εξηγεί ότι, «στο περιβάλλον του, έχει δει ανθρώπους εγκλωβισμένους, να αλλάζουν χαρακτήρα, ψυχοσύνθεση, να έχουν γίνει νευρικοί, απότομοι, να χάνουν την ηρεμία τους, να έχουν αυτοκτονήσει φίλοι του, η να έχουν πέσει σε ψυχοφάρμακα», γι' αυτό τα μηνύματα τα οποία μεταφέρει «είναι συγκεκριμένα, είναι για αυτούς που δεν άντεξαν, δεν έφτασαν ποτέ λόγω της κρίσης».

Ο κ. Χρήστου, ο οποίος είναι και ορειβάτης, μας δίνει παραδείγματα και επισημαίνει πως η επαφή με τη φύση «σε γεμίζει αυτοπεποίθηση, ευεξία».

Με αισιοδοξία και οι δύο μας τόνισαν: «Υπάρχουν διέξοδοι που σε βγάζουν σε ένα δωμάτιο με εντελώς διαφορετικό περιβάλλον τις περισσότερες φορές. Εκεί που είσαι στο σκοτάδι, ανοίγεις μία πόρτα και βγαίνεις σε ένα φωτεινό δωμάτιο, γεμάτο χρώματα, απλά πρέπει να έχεις την θέληση και την δύναμη να ανοίξεις την πόρτα».
πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr