Φτηνά ηλεκτρικά ποδήλατα και μπαταρίες ηλεκτρικών ποδηλάτων

Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην επανάσταση του ηλεκτρικού ποδηλάτου και ψάχνετε για φθηνά ηλεκτρικά ποδήλατα, το άρθρο αυτό θα σας ενημερώσει τι θα πάρετε για τα χρήματά σας και κατά πόσο ένα φθηνό ηλεκτρικό ποδήλατο θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Ηλεκτρικά ποδήλατα
Η δημοτικότητα  των ηλεκτρικών ποδηλάτων αυξάνει δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι βλέπουν επιτέλους το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς, τόσο για οικονομικούς όσο και για περιβαλλοντικούς λόγους. Η ενέργεια παρέχεται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία, που μπορεί να προσφέρει είτε πλήρη ισχύ στον κινητήρα ή μερική (υποβοηθούμενη ποδηλασία).
 Αν η χρήση για την οποία θέλετε το ποδήλατο σας, είναι για τα τοπικά σας ψώνια ή για τη μετάβασή σας στη δουλειά σε καλές καιρικές συνθήκες, τότε ένα φτηνό ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ότι πρέπει. Αλλά προτού να βιαστείτε να αγοράσετε το φθηνότερο ηλεκτρικό ποδήλατο της αγοράς σημαντικό είναι να κατανοήσετε γιατί ορισμένα ηλεκτρικά ποδήλατα κοστίζουν μόνο μερικές εκατοντάδες ευρώ και άλλα αρκετές χιλιάδες. Ο κύριος λόγος είναι η τεχνολογία μπαταριών που χρησιμοποιούν.
 Ποια μπαταρία για το ηλεκτρικό ποδήλατο – Λιθίου Ιόντων ή Μολύβδου Οξέος?
Τα νεότερα μοντέλα των ηλεκτρικών ποδηλάτων που πωλούνται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη χρησιμοποιούν μπαταρία τεχνολογίας ιόντων λιθίου. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι ελαφριές (περίπου 4,5 κιλά), διαρκούν περισσότερο και, το σημαντικότερο, έχουν γρήγορη επαναφόρτιση, μερικές φορές ως και 30 λεπτά .
Αυτού του τύπου τις μπαταρίες δεν θα τις βρείτε φτηνά ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία μπαταριών μολύβδου οξέος, που είναι κοινές στα εκατομμύρια των φτηνών ηλεκτρικά ποδήλατα που πωλούνται στην Κίνα. Το πρόβλημα με τις μπαταρίες μολύβδου οξέος είναι ότι, ενώ είναι φθηνές, είναι πολύ βαριές (συνήθως 13 κιλά) και χρειάζονται 6-8 ώρες για μια πλήρη επαναφόρτιση. Αν θέλετε να μετακινείστε περισσότερο από 20 χιλιόμετρα τη μέρα, θα πρέπει περιμένετε τους μεγάλους χρόνους επαναφόρτισης της μπαταρίας, για να μην αναφέρουμε τη δύσκολη ποδηλασία πάνω ένα βαρύ ποδήλατο αν αδειάσει η μπαταρία.

Μάρκες ηλεκτρικών ποδηλάτων και κόστος
Μερικές γνωστές μάρκες ποδηλάτων έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν ηλεκτρικά ποδήλατα, όπως η Giant, Schwinn και η Trek με το Ride + στη γκάμα της. Τα ηλεκτρικά ποδήλατα τους ανήκουν στην κατηγορία mid-range στην τιμή που αρχίζει από περίπου 1200 ευρώ, διότι χρησιμοποιούν μπαταρία τεχνολογίας ιόντων λιθίου. Οι περισσότερες άλλες εταιρείες ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι εξειδικευμένες συχνά με πείρα περισσότερο στους ηλεκτρικούς κινητήρες. Μπορείτε να ερευνήσετε τιμές και μοντέλα στο Internet όπως για τα γερμανικά Hausmann και Kalkhoff, τα οποία χρησιμοποιούν μπαταρίες ιόντων λιθίου, ή να αναζητήσετε φθηνότερες επιλογές με παλαιότερη τεχνολογία μπαταρίας.

Για ηλεκτρικά ποδήλατα τεχνολογίας ιόντων λιθίου για τιμές κάτω των 1000 ευρώ ρίξτε μια ματιά στην Prodeco Technolgies, μια εταιρεία που προσφέρει μια ποιοτική σειρά σπαστών ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Οι τιμές για τα ηλεκτρικά ποδήλατα με βαρύτερες μπαταρίες μολύβδου οξέος ξεκινούν από περίπου 600 € από εταιρείες όπως η Powacycle. Αν συγκρίνετε ηλεκτρικά ποδήλατα στην ιστοσελίδα της Powacycle θα παρατηρήσετε ότι όσο φτηνότερο το ποδήλατο, τόσο και πιο βαρύ.

Ο άλλος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε εάν αγοράσετε ένα φθηνό ηλεκτρικό ποδήλατο είναι πόσο ακριβό ή εύκολο είναι να βρει κανείς ανταλλακτικά για τον κινητήρα του ποδηλάτου. Οι ποιοτικότερες μάρκες πάντα προσφέρουν service στα μοντέλα τους κάτι το οποίο δεν ισχύει με τα φθηνότερα ηλεκτρικά ποδήλατα.

Αγοράστε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο
Πιθανόν να αξίζει να αγοράσετε ένα φθηνό ηλεκτρικό ποδήλατο αν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιείτε για μικρές διαδρομές και όχι για τακτικές μετακινήσεις και αν δεν σας απασχολεί το βάρος του ποδηλάτου ή οι χρόνοι επαναφόρτισης της μπαταρίας. Ξεκινήστε κάνοντας μια έρευνα στο Internet για να συγκρίνετε την τεχνολογία μπαταριών σε σχέση με το κόστος των μοντέλων και στη συνέχεια συμβουλευτείτε ένα πωλητή σε κάποιο κατάστημα πώλησης ποδηλάτων..

Πηγή:  ecofinder.gr - Θανάσης Παρασκευόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Ηλεκτρικά Ποδήλατα με μπαταρίες μολύβδου από 550,00 ευρώ και με μπαταρίες λιθίου από 750,00 ευρώ στο: http://www.epb.gr/index.php?route=product/category&path=47

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr