ΒΑΛΕ ΚΡΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ


Αγοράστε το σωστό μέγεθος. Ζητήστε να πάρουν μέτρα στο κατάστημα που θα απευθυνθείτε, δοκιμάστε όλα τα κράνη στο μέγεθος σας, και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο.
Το μπροστινό χείλος του κράνους πρέπει να είναι ένα δάχτυλο επάνω από τα φρύδια. Το κράνος πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο και όχι να γέρνει μπροστά ή πίσω.
Από τη στιγμή που θα τοποθετήσετε το κράνος και θα δέσετε τις λωρίδες ασφαλείας, το κράνος θα πρέπει να είναι ένα με το κρανίο σας και όχι να γλιστρά.
Να χρησιμοποιείτε κράνη τα οποία είναι σχεδιασμένα για ποδηλάτες. Τα κράνη που είναι για κανό, για ορειβασία, και για άλλα αθλήματα, δεν είναι τόσο ασφαλή για την ποδηλασία.
Προτιμήστε κράνη με πιστοποιήσεις και κατασκευασμένα από σωστά υλικά. Μην επιλέγετε ένα ελαφρύ ή άνετο κράνος εάν δεν είναι ασφαλές.
Επίσης, να επιλέγετε κράνη με πολλούς αεραγωγούς, είναι πολύ σημαντικό να αερίζεται η περιοχή που εφάπτεται το κράνος στο κεφάλι σας.
Εάν επιλέγετε κράνος για το παιδί σας, να βεβαιωθείτε πως είναι όμορφο και του αρέσει, είναι σημαντικό ώστε να το φορά συχνά. Δεν θα θέλατε να το βγάλει με το που θα στρίψει από τη γωνία.
Κάθε κράνος έπειτα από ένα δυνατό χτύπημα θα πρέπει να αντικαθίσταται ακόμη κι αν η ζημιά δεν είναι εμφανής ή φαίνεται μικρή.
Τα παλιά κράνη θα πρέπει επίσης να αντικαθίστανται. Αλλάξτε κάθε κράνος που έχετε για περισσότερο από 3 χρόνια, ακόμη κι αν δεν έχει υποστεί κάποιο χτύπημα.
Μην αφήνετε το κράνος σας σε άμεση έκθεση στον ήλιο (στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου) και σε μέρη με μεγάλη θερμοκρασία διότι μπορεί να κάνει το υλικό του πιο ευάλωτο. Να το πλένετε πάντοτε με σαπούνι και νερό και μη χρησιμοποιείτε διαλυτικά και χημικά.
Το να φοράτε ένα κράνος δε σημαίνει πως θα προστατεύσει το κεφάλι σας σε κάθε περίπτωση. Μην οδηγείτε πιο γρήγορα, πιο επικίνδυνα και με διαφορετικό τρόπο από ότι συνήθως επειδή απλά φοράτε κράνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr