Πως να έχουμε το ποδήλατο μας καθαρό!

Ποιος δεν θέλει να έχει ένα καθαρό και γυαλισμένο ποδήλατο; Εδώ υπάρχουν κάποιες οδηγίες για το πώς να διατηρήσετε το ποδήλατό σας σε τέλεια μορφή. Για να το πετύχετε αυτό, θα πρέπει να το καθαρίζετε και να το λιπαίνετε σωστά.

Θα χρειαστείτε: ένα μπολ για το καθαριστικό του γράσου, ένα καθαριστικό αλυσίδας, ένα σφουγγάρι, νερό, ένα μπουκάλι με καθαριστικό υγρό πιάτων, ένα μπουκάλι στερεό λιπαντικό και μία βούρτσα. Είναι ΠΟΛΥ σημαντικό να το κάνετε αυτό σε εξωτερικό χώρο ή κάπου που δεν θα σας πειράζει αν λερώσετε (μια ταράτσα ή ένα γκαράζ για παράδειγμα). Επίσης για να καθαρίσετε τέλεια το ΒΗ ποδήλατό σας, θα ήταν καλύτερα αν μπορούσατε να το κρεμάσετε ανάποδα και να το δέσετε πολύ καλά.
Η σκόνη και η λάσπη τείνουν να προσκολλώνται στον οπίσθιο εκτροχιαστή και ειδικά στα ροδάκια του , επειδή κολλάνε στο λιπαντικό. Για να το καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα βουτηγμένη σε καθαριστικό γράσου μέχρι να εξαφανιστεί όλο το γράσο.

Κάντε το ίδιο για τους οδοντωτούς τροχούς και την αλυσίδα και για τα γρανάζια και τα φρένα.
Αφού τελειώσετε με αυτό, ρίξτε νερό στο ποδήλατο, και έπειτα χρησιμοποιήστε το καθαριστικό υγρό πιάτων με ένα σφουγγάρι για να σαπουνίσετε το ποδήλατο, μετά καθαρίστε και στεγνώστε με ένα πανί.
Όταν καθαρίσετε το ποδήλατο, λιπάνετε την αλυσίδα και τους εκτροχιαστές με ένα ειδικό λιπαντικό για ποδήλατα και χρησιμοποιήστε το στερεό λιπαντικό για τα φρένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr