Ποδηλατώντας την νύχτα



Πολλοί από εσάς, εξαιτίας της δουλειάς σας ή για προσωπικούς λόγους, μπορεί να μην μπορείτε να ποδηλατήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή όταν υπάρχει ακόμα έστω και λίγο ηλιακό φως.
Αν πάρετε το ΒΗ ποδήλατό σας για μία βόλτα στο τέλος της εργασιακής σας ημέρας, θα βρείτε ελάχιστο ηλιακό φως, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, που οι μέρες είναι μικρότερες και ο ήλιος δύει νωρίτερα. Αλλά ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πολλοί ποδηλάτες είναι έξω στο δρόμο το βράδυ, όταν τη ζέστη της μέρας διαδέχονται πιο δροσερές θερμοκρασίες.
 Όπως και να είναι τα πράγματα, αν αποφασίσετε να πάρετε το ποδήλατό σας το βράδυ, πρέπει να ακολουθήσετε ένα βασικό κανόνα: “να βλέπετε και να σας βλέπουν”. Αυτή τη φράση να την έχετε πάντα στο μυαλό σας, γιατί είναι πολύ σημαντικό οι υπόλοιποι άνθρωποι που είναι στο δρόμο να έχουν περισσότερο χρόνο να αντιδράσουν όταν σας δουν και έτσι να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.
Έτσι, για να μπορέσετε να ακολουθήσετε αυτόν τον κανόνα πρέπει να φοράτε ρούχα που αντανακλούν στο φως όπως βραχιόλια αστραγάλων, προστατευτικά καρπών, ανακλαστικά γιλέκα, και κράνη. Θυμηθείτε, κάνει περισσότερο κρύο το βράδυ.
Άλλος ένας σημαντικός παράγοντας είναι το πού ποδηλατείτε. Επιλέξτε το κατάλληλο μέρος, αποφεύγοντας τις σκοτεινές και με πολύ κίνηση περιοχές. Μπορείτε να ποδηλατείτε στους δρόμους της πόλης ή σε ποδηλατόδρομους που έχουν καλό φωτισμό, και αν ποδηλατείτε με mountain bike, ακολουθήστε ένα δρόμο χωρίς αυτοκίνητα. Αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση ακολουθήστε ένα δρόμο τον οποίο ήδη γνωρίζετε και αφήστε την όρεξη για εξερεύνηση για τη διάρκεια της ημέρας.
Ασφάλεια: αφού πιθανώς δεν θα συναντήσετε κανέναν στο δρόμο, καλύτερα να ενημερώσετε κάποιον συγγενή ή φίλο που πηγαίνετε και φυσικά μην πάτε μόνος σας ή χωρίς το κινητό σας τηλέφωνο….με την μπαταρία πλήρως φορτισμένη, εννοείται.
Το ποδήλατό σας πρέπει να είναι πολύ καλά συντηρημένο για να αποφύγετε μηχανικά προβλήματα, που κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να γίνουν πολύ χειρότερα. Πάντα πρέπει να έχετε μαζί σας τα εργαλεία που χρειάζονται για να λυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως σωλήνες, μπαλώματα, μια τρόμπα κλπ. Επίσης μπορείτε να βελτιώσετε την ορατότητά σας με ανακλαστικά πάνω στο ίδιο το ποδήλατο, στα πετάλια ή πάνω στην τσάντα των εργαλείων κάτω από τη σέλα.
Είναι το ίδιο σημαντικό για εμάς να μπορούμε να δούμε καλά όσο είναι και να μπορούν οι άλλοι να μας δουν, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε τον ιδανικό φωτισμό. Ιδανικά, πρέπει να έχετε μπροστινά φώτα τύπου LED, που είναι πολύ δυνατά και χαμηλά σε κατανάλωση μπαταρίας, το φως τους και η κατεύθυνσή τους μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα. Ένα στο τιμόνι και ένα στο κράνος σας επιτρέπουν και να φωτίζετε το δρόμο αλλά και σε οποιαδήποτε κατεύθυνση κοιτάτε. Επίσης πρέπει να τοποθετήσετε ένα κόκκινο τύπου LED φως στο πίσω μέρος του ποδηλάτου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr