Τί πρέπει να έχουμε μαζί μας, πριν φύγουμε απο το σπίτι!


 Πόσες φορές έχετε σχεδιάσει ένα ταξίδι με ποδήλατο το οποίο δεν κατέληξε όπως το περιμένατε; Προτού να οργανώσετε μια βόλτα, πρέπει να ξέρετε τι είναι αυτό που χωρίς αυτό δεν μπορείτε να ξεκινήσετε. Για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε ένα καλό ταξίδι, φτιάξτε μια λίστα από τα προσωπικά και ποδηλατικά απαραίτητα αντικείμενα. Θυμηθείτε να οργανώσετε και την διαδρομή επίσης.
Πρώτα από όλα πρέπει να αποφασίσετε ποιο τύπο ποδηλάτου χρειάζεστε, που ποικίλλει ανάλογα με την ποδηλατική δραστηριότητα που θέλετε να ακολουθήσετε. Για μεγάλα ταξίδια, τα καλύτερα ποδήλατα είναι τα ποδήλατα Trekking, τα οποία είναι εξαιρετικά σε όλα τα εδάφη. Αφού θα έχετε επιλέξει το ποδήλατό σας θα χρειαστείτε κάποια αξεσουάρ επίσης.
Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας ενώ ποδηλατείτε, γιαυτό πάρτε μαζί σας μια θήκη μπουκαλιών και μπουκάλια. Οι θήκες μπουκαλιών, από αλουμίνιο ή πλαστικό, τοποθετούνται στον σκελετό του ποδηλάτου με δύο ειδικές βίδες που συνοδεύουν τη θήκη. Τα μπουκάλια μπορεί να είναι από αλουμίνιο ή πλαστικό επίσης. Μερικά από αυτά είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να διατηρούν τα υγρά κρύα ή ζεστά.
Εκτός από την ενυδάτωση, πρέπει επίσης να λάβετε υπόψιν σας τα φώτα. Πολύ συχνά θα ποδηλατήσετε τη νύχτα στο σκοτάδι, έτσι το ποδήλατό σας θα πρέπει να έχει μπροστινά και πίσω φώτα για να βλέπετε εσείς αλλά και να μπορούν να σας δουν οι άλλοι. Χρησιμοποιήστε ένα φως αλογόνου για να φωτίζετε το δρόμο μπροστά σας και μια ουρά που αναβοσβήνει για να σας βλέπουν οι άλλοι οδηγοί.
Μέρη ποδηλάτου και αποσκευές
Πρέπει να πάρετε μαζί σας τουλάχιστον δύο επιπλέον λάστιχα και τέσσερις επιπλέον εσωτερικές σαμπρέλες με λάστιχο ειδικό που δεν τρυπάει, αν είναι δυνατόν. Επίσης προτείνονται: μπαλώματα, κόλα και ένα σετ κλειδιών Allen. Μην αφήσετε την τρόμπα στο σπίτι, είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για οποιαδήποτε έξοδο.
Αν πάρετε αποσκευές μαζί σας, τσάντες σέλας, τσάντες τιμονιού και σακίδια πλάτης για το sleeping bag σας και άλλα μεγάλα αντικείμενα είναι όλα πολύ σημαντικά.
Το να έχετε το βάρος ίσα κατανεμημένο είναι καλύτερο για το χειρισμό του ποδηλάτου. Τα βαρύτερα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται στα πίσω σακίδια και τα υπόλοιπα στα μπροστινά. Η τσάντα του τιμονιού είναι το ιδανικό μέρος για να έχετε πιο εύχρηστα αντικείμενα όπως φωτογραφική μηχανή, χρήματα, χάρτες.
Προτού ξεκινήσετε, μαρκάρετε το δρομολόγιό σας σε ένα χάρτη. Ένα GPS ή ένας μετρητής ταχύτητας θα είναι χρήσιμος για να υπολογίσετε τους χρόνους του ταξιδιού και τις αποστάσεις.
Επισκεφτείτε το κατάστημα μας , ώστε να ενημερωθείτε και να αποκτήσετε τα εργαλεία του ποδηλάτου, τα αξεσουάρ και τα υπόλοιπα  που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr