Ποδηλασία στην Αρχαία Θήρα!



 Η μεγαλύτερη ανηφόρα του νησιού για ένα ποδηλάτη είναι η διαδρομή από το Καμάρι προς την Αρχαία Θήρα.
Η διαδρομή είναι μία εναλλαγή από απότομες στροφές μέσα από ένα λιθόστρωτο δρόμο γεμάτο από πεύκα!
Κάθε καλοκαίρι εκατοντάδες νέοι και γέροι περπατούν η τρέχουν την όμορφη αυτή διαδρομή.
Στο τέρμα του δρόμου ο ποδηλάτης μπορεί να θαυμάσει τόσο το Καμάρι και την θέα προς το αεροδρόμιο όσο και την πλευρά της Περίσσας.
Αν θέλει μπορεί να επισκευτεί τον Αρχαιολογικό χώρο η να περπατήσει το Αρχαίο μονοπάτι έως το βουνό του Προφήτη Ηλία.
Μία ακόμα δυνατότητα είναι να γυρίσει από το μονοπάτι που πάει στο μικρό ναό της Ζωοδόχου Πηγής η να κατέβει προς την Περίσσα έχοντας όμως το ποδήλατο του, αρκετές φορές στον ώμο του.
Η αρχαία Θήρα είναι η πόλη των ιστορικών χρόνων της Σαντορίνης. Βρίσκεται πάνω στο Μέσα Βουνό σε μια οχυρή θέση που δεσπόζει σε όλο το νησί, σε υψόμετρο 385 μ. Η αρχαία Θήρα ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα π.Χ. από Δωριείς αποίκους με αρχηγό το Θήρα γι'αυτό και το νησί πήρε το όνομα του. Υπάρχουν ίχνη κατοίκησης μέχρι και τα βυζαντινά χρόνια.
Από τις ανασκαφές έχουν αποκαλυφθεί κυρίως η ελληνιστική και ρωμαϊκή φάση της πόλης. Λιθόστρωτοι κλιμακωτοί δρόμοι θυμίζουν τις σημερινές χώρες σε όλα τα κυκλαδονήσια που είναι κι αυτές σε αντίστοιχα ψηλά σημεία. Η αρχαία Θήρα είχε δύο λιμάνια. Την Οία (σημερινό καμάρι) και την Ελευσίνα (σημερινή Περίσσα). Την Αρχαία Θήρα και το μεγαλύτερο μέρος των νεκροταφείων της ανέσκαψαν Γερμανοί αρχαιολόγοι από το 1895 έως και το 1902. Τα νεκροταφεία της ΒΑ και ΒΔ Σελλάδας ανέσκαψε ο Ν. Ζαφειρόπουλος από το 1961 έως το 1982. Ανάμεσα στα αρχαιολογικά ευρήματα υπάρχει και ένα θέατρο της ελληνιστικής εποχής με μια εκπληκτική θέα στο Αιγαίο. Στο αρχαιολογικό μουσείο της Σαντορίνης στα Φηρά μπορείτε να δείτε μερικά εκθέματα από αυτή την ιστορική περίοδο της Σαντορίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ετικέτες

Διάφορα Ποδηλασία Santorini Τεχνολογία Ταξίδια AUSTRALIA Πάρος EUROPE Υγεία Ηλεκτρικό Ποδήλατο Ποδηλατικός Τουρισμός BIKE FESTIVAL Ελλάδα Κατασκευές ποδηλάτων Κοινόχρηστα ποδήλατα Οδήγηση Οικολογία Ποδηλατάδα Συμβουλές 1ο Athens Criterium 23 Γύρος Αθήνας Africa Bikehotels COCO MAT Dervla Murphy Electric Bike Elekronio European Commission Eurovelo From Japan to England GeoOrbital Greece Greece - Australia ITALIA KOSMOS News Penny Marathon Pinarello Bike Railbiking Ski Bike The Cyclist association of Santorini Thira Thirasia Training in Greece WWF Zagori Αγώνες Ανθρώπινες Ιστορίες Αστυνομικοί ποδηλάτες Ασφάλεια Ασφάλεια ποδηλάτη! Βολικάκης ΓΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΣ Γύρος Γαλλίας Διακοπές με ποδήλατο! Διατροφή ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ Ειδήσεις Ελληνικό ποδήλατο! Επίσκεψη ποδητατών στην Σαντορίνη Εφαρμογές Ινδία-Σουηδία!! Ιστορία Κάψε Θερμίδες! Κατασκευή ποδηλάτου Νέος Νόμος Νορβηγία! Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο Γύρος του κόσμου Οικογένεια ΠΑΡΑΞΕΝΑ Παρουσίαση Ποδήλατο Ποδηλατόδρομοι. Πολιτισμός Προστιμα! ΡΟΔΟΣ Ρεκόρ ποδηλάτου Σέλα! Σίκινος Σουμελά Σπαστό Ηλεκτρικό Ποδήλατο Στέλιος Βάσκος Σχεδιασμός ποδηλατόδρομου Σύρος ΤΡΕΝΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΒΟΛΤΑ Ταξίδι με ποδήλατο Το ποδήλατο του πρωθυπουργού Το ποδηλατο στο εξωτερικό Τουρισμός στην Ελλάδα Φλόγα Χρήστος Βολικάκης Ψυχολογία
Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια, είτε με σχετικό υλικό, είτε με οτιδήποτε άλλο, μην διστάσει να επικοινωνήσει μαζί μαςcyclingsantorini@yahoo.gr